Előfizetői tartalom

Trump bérbe adná a stratégiai olajtározókat

Portfolio
Bérbe adhatja az Egyesült Államok stratégiai kőolajtárolójának egy részét, ezzel is segítené eltüntetni a piacon keletkező hatalmas mennyiségű olaj túlkínálatot, mely egyrészt az óriási fogyasztás csökkenésből adódik, másrészt a szaúdi-orosz olajháború következménye. A tervezett ügylet néhány paramétere azért még hiányzik.

Az Egyesült Államok kormánya azzal próbál segíteni a kialakult olajpiaci túlkínálaton, hogy olajtársaságok részére bérbe adná az állam stratégiai olajtározóit. Az USA stratégiai készletei még 77 millió hordó kőolajat képesek befogadni, ami nem túl sok, ugyanis ez az Államok alig 4 napi teljes fogyasztása. Donald Trump még március 13-án elrendelte, hogy az Energiaügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés