Előfizetői tartalom

Félhetnek a szaúdiak a negatív olajárak miatti amerikai szankcióktól

Portfolio
Az RBC elemzőjének véleménye szerint Szaúd-Arábiának politikai érdeke lehet további termelés-csökkentéseket végrehajtania, mellyel talán el tudná kerülni az Egyesült Államok várható szankcióit a negatív olajárak kialakulása kapcsán. Oroszország is valószínűleg, betarthatja a legutóbbi termelésvágási ígéretét. Az OPEC+ országoknak is egyre jobban fáj a jelenlegi olajpiaci krízis, mely akár politikai turbulenciákat vagy államcsőd közeli helyzeteket is okozhat.

A negatív olajárak megjelenését követően egyre nő a szaúdiakon a nyomás, hogy a legutóbbi történelmi rekord mértékű termelés-vágást követően további termelés-csökkentést hajtsanak végre. Nagyon úgy fest, hogy már Szaúd-Arábiának és Oroszországnak az olajháború mértékében talán már saját céljaikon is sikerült túllőniük, mivel valószínűleg ilyen drasztikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés