Előfizetői tartalom

Döntött a Mol, elhalasztotta az idei osztalék kifizetését

Portfolio
A világméretű koronavírus okozta járványhelyzet miatt a Mol az éves rendes közgyűlése helyett rendhagyó közgyűlést tartott, amelyen a napirendi pontokról a vállalatcsoport Igazgatósága döntött. Az Igazgatóság tagjai jóváhagyták a vállalatcsoport osztalékra vonatkozó válsággazdasági javaslatát, miszerint a helyzet normalizálódásáig a Mol visszatartja a 2019-ben keletkezett adózás utáni teljes nyereséget, hogy majd esetleges osztalékként – részben vagy egészben – később fizesse ki, ha a részvényesek úgy döntenek. Az Igazgatóság ezen kívül jóváhagyta a 2019-es pénzügyi jelentést és konszolidált pénzügyi beszámolót.

A Mol-csoport működési területén, a közép-kelet-európai országokban, a kormányok COVID-19 kapcsán bevezetett vészhelyzeti korlátozó intézkedései a gazdaság jelentős lelassulását eredményezték. A koronavírus-járvány időtartamával és hatásával kapcsolatos bizonytalanság, a külső környezet rendkívüli volatilitása és a piaci igények kiszámíthatatlanság miatt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái