Előfizetői tartalom

A világ legnagyobb osztalékát fizeti a Saudi Aramco

Portfolio
Szaúd-Arábia állami olajóriása, a Saudi Aramco 25 százalékos nettó profit visszaesésről számolt be az első negyedévben, ezzel alulteljesítve az elemzői várakozásokat, viszont a negyedéves osztalék a vártak szerint alakult, így egyelőre tudják magukat tartani a korábbi tervhez, mely szerint összesen 75 milliárd dollárt fizetnek ki a részvényeseknek az évre.

A Brent árfolyama 65,6 százalékot zuhant az első negyedévben, mielőtt az OPEC+ megegyezett volna az olajkitermelés rekord mértékű, napi 9,7 millió hordós visszavágásáról májustól, amelyet összeomló árak és az olajpiaci túlkínálat indokolt. Az Aramco olajkitermelése körülbelül napi 9,8 millió hordó volt az év első három hónapjában. Az olajár zuhanása miatt a Saudi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés