Előfizetői tartalom

Kevés dolog fontosabb most a vállalatok irányításában

Szalai Péter, KPMG
|
KPMG
Az olajár két évszázados történelmét tekintve soha nem látott mélységbe zuhant; az euró forinttal szembeni árfolyama rekord szinteken van; a hazai fizetőeszköz esetében is egyértelművé vált a kamatciklus fordulása. A COVID-19 rendkívüli piaci folyamatokat indukált. Ebben a környezetben a vállalatok irányításának kulcsfontosságú területévé vált a pénzügyi kockázatkezelés, ezen belül is a piaci kockázatok menedzselése - írja elemzésében Szalai Péter, a KPMG igazgatója és Soltész József, a KPMG menedzsere.

A pénzügyi kockázatok helytelen értékelése, illetve elégtelen kezelése olyan mértékű költségeket okozhat, amelyeket az – amúgy is nehéz helyzetbe került – vállalatok már nem tudnak kigazdálkodni. A piaci kockázatok esetében is rendelkezésre állnak azonban olyan technikák, amelyek segítségével az esetleges kockázati költségek tolerálható szintre csökkenthetők. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés