Előfizetői tartalom

Módosul a csődtörvény: stratégiai cégek vagyonára kap elővásárlási jogot az állam

Portfolio
Benyújtotta tegnap a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény módosításáról szóló javaslatát az Országgyűlésnek, amely alapján augusztus 1-jével korszerűsödhetnek a fizetésképtelenségi eljárások, és a benyújtó szándékai szerint könnyebbé válik az adós és a hitelezők közötti egyezségkötés. Fontos elemnek tűnik, hogy jelentősen bővül a stratégiailag kiemelt cégek köre, és ezeknél az adós vagyonának értékesítésekor immár az államot megillető elővásárlási jogról is rendelkezik a javaslat. Ezekben az esetekben az állam az elővásárlási jogot kormányrendeletben kijelölt szervezet útján gyakorolja.

Általános elvek és változások A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott javaslat általános indokolása szerint a fizetésképtelenségi jog eljárási szabályainak korszerűsítése, valamint a csődeljárások és a felszámolási eljárások során az adós és a hitelezők közötti egyezségkötés elősegítése, a csődeljárásban a munkahelyek megtartásának elősegítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés