Frankfurti tőzsde
Üzlet

A végén is megmaradtak a nagy amerikai pluszok, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

Portfolio
A kínai tőzsdék jelentős hétfői erősödése után az irányadó európai részvényindexek is felpattantak ma és a jó hangulat átragadt az amerikai tőzsdékre is: jelentősen emelkedtek, a Nasdaq új történelmi csúcsra kapaszkodott. A kínai befektetési fókuszú amerikai ETF-ek is valósággal felrobbantak arra a hivatalos kínai lapban megjelent buzdításra, hogy érdemes venni a részvényeket, mert az segít kilábalni a válságból a cégeknek is. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

A végén is megmaradtak a nagy amerikai pluszok, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

A nyitásban látott részvénypiaci ugrás az indexek szintjén kitartott egész nap, érdemi mozgás nem volt, így zárásra 1,6-2,2%-os pluszt mutatott a három vezető részvényindex. A legnagyobb emelkedést a Nasdaq mutatta, amely így új történelmi csúcson zárt 10 ezer 433 ponton. 

Még hajnalban egy hivatalos kínai lapban jelent meg cikk, ami szerint hasznos a kínai gazdaságnak a koronavírusból való kilábalás során, ha egy "egészséges bull piac" alakul ki, amit úgy fordítottak le a befektetők, hogy itt az idő venni a részvényeket. Már a hivatalos kínai blue-chip index is hatalmas emelkedést mutatott hajnalban, aztán az amerikai kereskedés során a nagyobb kínai fókuszú ETF-ekben 6-11%-os szárnyalás bontakozott ki. Mindez nyilván globálisan is erősítette a kockázati étvágyat és táplálta a részvénypiaci jókedvet.

Nagy pluszban Amerika, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

A vezető amerikai tőzsdeindexek már a nyitáskor nagy pluszt mutattak, ezt azóta nem fokozták, de nem is adtak vissza belőle. A Dow és az S&P 1,4% körüli emelkedést mutat, a Nasdaq pedig 2,2%-osat, és ezzel 10600 pont közelében új történelmi csúcsról is beszélhetünk. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 558 pontos plusz mellett 1,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom zárt eséssel, a telekomcég papírjai 0,5 százalékkal kerültek lejjebb, és 383 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos erősödés után 1859 forinton zárt, a Richter 0,4 százalékos emelkedést követően 6820 forinton fejezte be a hétfői kereskedést. Az OTP jelentős, 4,2 százalékos erősödés után 11 210 forinton zárt. A DunaHouse 5,6 százalékos eséssel zárt, míg a Gloster 12,2 százalékos erősödéssel fejezte be a napot.

Emelkedik a Dow, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq Composite

A befektetők a járványügyi aggodalmak helyett a gazdaság fellendülésével kapcsolatos pozitív várakozásokra fókuszáltak, a tengerentúli tőzsdék pedig a hétfői piacnyitástól távolodva továbbra is emelkednek. Az egyedi részvének közül a Tesla részvényei új csúcsra emelkedtek ma, és a Nasdaq Composite is új csúcsra kapaszkodott. Mindemellett a Dow 1,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,5 százalékot erősödött.

Erősödik Amerika, új csúcsra emelkedett a Tesla

Emelkedéssel indult a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai részvénypiacokon a világ más tőzsdéihez hasonlóan jó hangulatban indult a nap, a Dow 1,5 százalékos emelkedése mellett az S&P500 1,4 százalékkal került feljebb. A várt gazdasági fellendüléssel összefüggő befektetői remények mellett a piaci szereplők az egyedi vállalati sztorikra figyeltek.

Az egyedi részvények közül a Tesla 5,1 százalékkal került feljebb, miután a JP Morgan megemelte a társaság részvényeire vonatkozó célárát, a MarketWatch felidézi, hogy a bankház elemzője 295 dollárra emelte meg célárát, az ajánlás pedig maradt alulsúlyozás, a JP Morgan elemzője ezzel a legpesszimistább az elektromosautó-gyártó papírjait követő elemzők közül. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a Tesla a Függetlenség Napi hosszú hétvége előtt 1 208 dolláron zárt csütörtökön, és a cég papírjai ma új történelmi csúcsra emelkedtek.

Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

A kínai tőzsdék ralija után az európai tőzsdék is nagyobb erősödéssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek, bár a kontinens börzéi napi csúcsaik közeléből a kereskedés második felére sem távolodtak el igazán, a kedvező részvénypiaci hangulat közepette a tengerentúli tőzsdéken is erősödéssel indulhat a nap, a határidős Dow 1,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra, míg a határidős S&P500 1,5 százalékos erősödést vetít előre a közelgő tengerentúli piacnyitásra.

Vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus

Felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagokat szeretne visszahívni a CIG Pannóniánál az Opus Global, hogy újakat válasszon helyettük a biztosító közgyűlése.

Tovább a cikkhez

Erősödnek a kontinens börzéi

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek hétfőn, a befektetők egy része abban bízott, hogy a feléledő kínai gazdasági aktivitás támogathatja a globális növekedést, a részvénypiaci optimizmus ezúttal képes volt háttérbe szorítani a járványügyi aggodalmakat. A francia CAC40 1,6 százalékos erősödése mellett a DAX 1,6 százalékkal került feljebb.

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

Az irányadó európai tőzsdék erősödésével párhuzamosan a régiós részvényindexek is emelkednek hétfőn, a lengyel tőzsde 1,1 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 2,7 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 3 milliárd forintos forgalom és 464 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a hazai nagypapírok közül 3 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban.

Emelkednek az európai börzék, felpattantak a bankpapírok

Felpattantak az európai tőzsdék hétfőn, a befektetők a várt gazdasági fellendülés mellett a koronavírus elleni lehetséges gyógymód körüli hírekre fókuszáltak elsősorban, miután pénteken jelentették be, hogy az EU engedélyezte a Gilead koronavírus gyógyszerének feltételes forgalomba hozatalát. Majd a Sunday Times a hétvégén arról számolt be, hogy az Egyesült Királyság közelebb került egy 500 millió fontos tranzakció megkötéséhez, a Sanofival és a GlaxoSmithKline-nal, hatvan millió dózisnyi, potenciális vakcináról. Az irányadó európai részvényindexek a délelőtt második felében továbbra is emelkednek, a DAX 1,9 százalékos emelkedése mellett a CAC40 1,8 százalékkal került feljebb és az európai nagybankok részvényei is igen jól teljesítenek ma délelőtt.

A Tesla hülyét csinál a fél világból, de leginkább azokból, akik nem hisznek benne

Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, twittelte nemrég Elon Musk, ennek szellemében született meg a legújabb poén is, a shortosok, és úgy általában mindenkinek a kifigurázására, aki nem hisz a Tesla sztoriban.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az európai tőzsdék

Emelkedéssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a várt gazdasági fellendülés mellett a koronavírus elleni lehetséges gyógymód körüli hírekre fókuszáltak elsősorban, háttérbe szorítva a koronavírus-járvány esetleges gyorsulásával összefüggő aggodalmakat. A DAX 2 százalékos emelkedése mellett a CAC40 2,1 százalékkal került feljebb.

Emelkedik a BUX a hétfői piacnyitás után

Emelkedéssel indult a hétfői nap a magyar tőzsdén, a BUX 272 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 1,3 százalékos erősödése mellett a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, a Richter 0,2 százalékot emelkedett. Míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb.

Az OTP már 52 milliárd forintot költött saját részvények vásárlására idén

Az OTP július 3-án 90 ezer darab saját részvényt vásárolt, a pénteki tranzakcióval együtt 52 milliárd forintot költött már a bank saját részvény vásárlásra ebben az évben.

Tovább a cikkhez

A legrosszabbkor jött a koronavírus a Deutsche Banknak

Lelassította a koronavírus a költségcsökkentési céllal meghirdetett elbocsátásokat a Deutsche Banknál, de jó úton van a bank, hogy teljesítse idei pénzügyi terveit – mondta a bank pénzügyi igazgatója. Az elemzők mindenesetre 1,8 milliárd eurós veszteségre számítanak idén a társaságtól.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hét az európai tőzsdéken

  • Pénteken a Függetlenség Napja miatt zárva tartottak az amerikai részvénypiacok, hétfőn a megszokott ütemben folytatódik majd a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken.
  • Ázsiában jó hangulatban, emelkedéssel indult a hét, miután a befektetők abban bíztak, hogy az élénkítő intézkedések nyomán folytatódhat a világgazdaság kilábalása, annak ellenére is, hogy az Egyesült Államokban a növekvő koronavírus fertőzések száma több államban is késleltette az újranyitást. A Nikkei 1,9 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 4,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is erősödtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 1 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. Az európai határidős részvényindexek is erősödnek hétfő reggel.
  • Hétfőn a KSH a májusi kiskereskedelmi eladási adatsorát teszi közzé, Németországból a májusi ipari megrendelésállomány statisztikája érkezik. Az Egyesült Államokból a júniusi, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexet publikálják.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,5 százalékos emelkedés után 40,47 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esést követően 1 773,37 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,91 forintot kell fizetni, míg egy dollár 312,57 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Silas Stein/picture alliance via Getty Images

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde