Frankfurti tőzsde
Üzlet

A végén is megmaradtak a nagy amerikai pluszok, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

Portfolio
A kínai tőzsdék jelentős hétfői erősödése után az irányadó európai részvényindexek is felpattantak ma és a jó hangulat átragadt az amerikai tőzsdékre is: jelentősen emelkedtek, a Nasdaq új történelmi csúcsra kapaszkodott. A kínai befektetési fókuszú amerikai ETF-ek is valósággal felrobbantak arra a hivatalos kínai lapban megjelent buzdításra, hogy érdemes venni a részvényeket, mert az segít kilábalni a válságból a cégeknek is. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

A végén is megmaradtak a nagy amerikai pluszok, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

A nyitásban látott részvénypiaci ugrás az indexek szintjén kitartott egész nap, érdemi mozgás nem volt, így zárásra 1,6-2,2%-os pluszt mutatott a három vezető részvényindex. A legnagyobb emelkedést a Nasdaq mutatta, amely így új történelmi csúcson zárt 10 ezer 433 ponton. 

Még hajnalban egy hivatalos kínai lapban jelent meg cikk, ami szerint hasznos a kínai gazdaságnak a koronavírusból való kilábalás során, ha egy "egészséges bull piac" alakul ki, amit úgy fordítottak le a befektetők, hogy itt az idő venni a részvényeket. Már a hivatalos kínai blue-chip index is hatalmas emelkedést mutatott hajnalban, aztán az amerikai kereskedés során a nagyobb kínai fókuszú ETF-ekben 6-11%-os szárnyalás bontakozott ki. Mindez nyilván globálisan is erősítette a kockázati étvágyat és táplálta a részvénypiaci jókedvet.

Nagy pluszban Amerika, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq

A vezető amerikai tőzsdeindexek már a nyitáskor nagy pluszt mutattak, ezt azóta nem fokozták, de nem is adtak vissza belőle. A Dow és az S&P 1,4% körüli emelkedést mutat, a Nasdaq pedig 2,2%-osat, és ezzel 10600 pont közelében új történelmi csúcsról is beszélhetünk. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX

Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 558 pontos plusz mellett 1,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom zárt eséssel, a telekomcég papírjai 0,5 százalékkal kerültek lejjebb, és 383 forinton zártak. A Mol 0,1 százalékos erősödés után 1859 forinton zárt, a Richter 0,4 százalékos emelkedést követően 6820 forinton fejezte be a hétfői kereskedést. Az OTP jelentős, 4,2 százalékos erősödés után 11 210 forinton zárt. A DunaHouse 5,6 százalékos eséssel zárt, míg a Gloster 12,2 százalékos erősödéssel fejezte be a napot.

Emelkedik a Dow, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq Composite

A befektetők a járványügyi aggodalmak helyett a gazdaság fellendülésével kapcsolatos pozitív várakozásokra fókuszáltak, a tengerentúli tőzsdék pedig a hétfői piacnyitástól távolodva továbbra is emelkednek. Az egyedi részvének közül a Tesla részvényei új csúcsra emelkedtek ma, és a Nasdaq Composite is új csúcsra kapaszkodott. Mindemellett a Dow 1,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,5 százalékot erősödött.

Erősödik Amerika, új csúcsra emelkedett a Tesla

Emelkedéssel indult a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai részvénypiacokon a világ más tőzsdéihez hasonlóan jó hangulatban indult a nap, a Dow 1,5 százalékos emelkedése mellett az S&P500 1,4 százalékkal került feljebb. A várt gazdasági fellendüléssel összefüggő befektetői remények mellett a piaci szereplők az egyedi vállalati sztorikra figyeltek.

Az egyedi részvények közül a Tesla 5,1 százalékkal került feljebb, miután a JP Morgan megemelte a társaság részvényeire vonatkozó célárát, a MarketWatch felidézi, hogy a bankház elemzője 295 dollárra emelte meg célárát, az ajánlás pedig maradt alulsúlyozás, a JP Morgan elemzője ezzel a legpesszimistább az elektromosautó-gyártó papírjait követő elemzők közül. Mindemellett érdemes megemlíteni, hogy a Tesla a Függetlenség Napi hosszú hétvége előtt 1 208 dolláron zárt csütörtökön, és a cég papírjai ma új történelmi csúcsra emelkedtek.

Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken

A kínai tőzsdék ralija után az európai tőzsdék is nagyobb erősödéssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek, bár a kontinens börzéi napi csúcsaik közeléből a kereskedés második felére sem távolodtak el igazán, a kedvező részvénypiaci hangulat közepette a tengerentúli tőzsdéken is erősödéssel indulhat a nap, a határidős Dow 1,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra, míg a határidős S&P500 1,5 százalékos erősödést vetít előre a közelgő tengerentúli piacnyitásra.

Vezetőket cserélne a CIG Pannóniánál az Opus

Felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagokat szeretne visszahívni a CIG Pannóniánál az Opus Global, hogy újakat válasszon helyettük a biztosító közgyűlése.

Tovább a cikkhez

Erősödnek a kontinens börzéi

Emelkednek az irányadó európai részvényindexek hétfőn, a befektetők egy része abban bízott, hogy a feléledő kínai gazdasági aktivitás támogathatja a globális növekedést, a részvénypiaci optimizmus ezúttal képes volt háttérbe szorítani a járványügyi aggodalmakat. A francia CAC40 1,6 százalékos erősödése mellett a DAX 1,6 százalékkal került feljebb.

Felpattant az OTP, emelkedik a BUX

Az irányadó európai tőzsdék erősödésével párhuzamosan a régiós részvényindexek is emelkednek hétfőn, a lengyel tőzsde 1,1 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 2,7 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 3 milliárd forintos forgalom és 464 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a hazai nagypapírok közül 3 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban.

Emelkednek az európai börzék, felpattantak a bankpapírok

Felpattantak az európai tőzsdék hétfőn, a befektetők a várt gazdasági fellendülés mellett a koronavírus elleni lehetséges gyógymód körüli hírekre fókuszáltak elsősorban, miután pénteken jelentették be, hogy az EU engedélyezte a Gilead koronavírus gyógyszerének feltételes forgalomba hozatalát. Majd a Sunday Times a hétvégén arról számolt be, hogy az Egyesült Királyság közelebb került egy 500 millió fontos tranzakció megkötéséhez, a Sanofival és a GlaxoSmithKline-nal, hatvan millió dózisnyi, potenciális vakcináról. Az irányadó európai részvényindexek a délelőtt második felében továbbra is emelkednek, a DAX 1,9 százalékos emelkedése mellett a CAC40 1,8 százalékkal került feljebb és az európai nagybankok részvényei is igen jól teljesítenek ma délelőtt.

A Tesla hülyét csinál a fél világból, de leginkább azokból, akik nem hisznek benne

Aki a mémeket irányítja, az irányítja az univerzumot, twittelte nemrég Elon Musk, ennek szellemében született meg a legújabb poén is, a shortosok, és úgy általában mindenkinek a kifigurázására, aki nem hisz a Tesla sztoriban.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az európai tőzsdék

Emelkedéssel vágtak neki a hétfői kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a befektetők a várt gazdasági fellendülés mellett a koronavírus elleni lehetséges gyógymód körüli hírekre fókuszáltak elsősorban, háttérbe szorítva a koronavírus-járvány esetleges gyorsulásával összefüggő aggodalmakat. A DAX 2 százalékos emelkedése mellett a CAC40 2,1 százalékkal került feljebb.

Emelkedik a BUX a hétfői piacnyitás után

Emelkedéssel indult a hétfői nap a magyar tőzsdén, a BUX 272 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 1,3 százalékos erősödése mellett a Mol 0,9 százalékkal került feljebb, a Richter 0,2 százalékot emelkedett. Míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb.

Az OTP már 52 milliárd forintot költött saját részvények vásárlására idén

Az OTP július 3-án 90 ezer darab saját részvényt vásárolt, a pénteki tranzakcióval együtt 52 milliárd forintot költött már a bank saját részvény vásárlásra ebben az évben.

Tovább a cikkhez

A legrosszabbkor jött a koronavírus a Deutsche Banknak

Lelassította a koronavírus a költségcsökkentési céllal meghirdetett elbocsátásokat a Deutsche Banknál, de jó úton van a bank, hogy teljesítse idei pénzügyi terveit – mondta a bank pénzügyi igazgatója. Az elemzők mindenesetre 1,8 milliárd eurós veszteségre számítanak idén a társaságtól.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hét az európai tőzsdéken

  • Pénteken a Függetlenség Napja miatt zárva tartottak az amerikai részvénypiacok, hétfőn a megszokott ütemben folytatódik majd a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken.
  • Ázsiában jó hangulatban, emelkedéssel indult a hét, miután a befektetők abban bíztak, hogy az élénkítő intézkedések nyomán folytatódhat a világgazdaság kilábalása, annak ellenére is, hogy az Egyesült Államokban a növekvő koronavírus fertőzések száma több államban is késleltette az újranyitást. A Nikkei 1,9 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 4,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is erősödtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,6 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 1 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. Az európai határidős részvényindexek is erősödnek hétfő reggel.
  • Hétfőn a KSH a májusi kiskereskedelmi eladási adatsorát teszi közzé, Németországból a májusi ipari megrendelésállomány statisztikája érkezik. Az Egyesült Államokból a júniusi, szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexet publikálják.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,5 százalékos emelkedés után 40,47 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esést követően 1 773,37 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,91 forintot kell fizetni, míg egy dollár 312,57 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Silas Stein/picture alliance via Getty Images

Milliárdos nyereség a Gránit Banknál
tehrhajooooooshutter
arcmaszk
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
németország német reichstag bundestag parlament német zászló berlin