koronavirus_gyorgyszer_vakcina
Üzlet

Nagyon jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-vakcináról

Portfolio
Több mint 16 százalékot száguldott az amerikai zárás utáni kereskedésben kedden a koronavírus ellen vakcinát fejlesztő Moderna árfolyama, miután kedvező hírekről számolt be a klinikai tesztek kapcsán. Mind a 45 páciensnél, aki megkapta a vakcinát, erős immunválasz jelentkezett és antitesteket kezdtek termelni.

Jó hírek érkeztek az egyik koronavírus-vakcináról, az amerikai biotechnológiai cég, a Moderna számolt be a New England Journal of Medicine orvosi lapban a klinikai tesztek korai eredményeiről.

Mind a 45 páciensnél, aki megkapta a hatóanyagot, erős immunválaszt tapasztaltak, megkezdődött az antitestek termelése, amivel pedig kiépülhet a koronavírus elleni immunitás.

A teszt során 25, 100 és 250 mikrogrammnyi hatóanyagot kaptak a kísérletben résztvevők, két-két alkalommal. A második dózist követően mindegyik csoportban erős immunválaszt észleltek. Az antitestek nagy mennyiségben elkezdtek termelődni, a szintje a négyszerese volt annak, ami a felgyógyult covid-betegekre jellemző.

A Moderna az egyike annak a többi mint 100 vakcinának, amit világszerte fejlesztenek. A vállalat hírvivő RNS (mRNS) alapú vakcinával kísérletezik, márciusban kezdte tesztelni embereken a készítményt, ezek az első fázis eredményei. A résztvevőket még egy éven keresztül megfigyelik. A hónapban léphetnek a harmadik fázisba a tesztek, amikor azt vizsgálják, hogy a vakcina csökkenti-e szignifikánsan a covid-betegség kialakulásának kockázatát.

A vállalat szerint a vakcinát jól tolerálták a kísérleti alanyok, de közel a felénél jelentkeztek mellékhatások, például fáradtság, izomfájdalom, vagy fájdalom az injekció helyén.

A hírre a keddi zárás utáni kereskedésben 16 százalékot száguldott a részvények árfolyama.

modernaaasss

Címlapkép: Getty Images

(CNBC)

usa_elnok_podium
Frankfurti tőzsde
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
fesztivál buli zene tánc táncest
bejrút200804
usa_zaszlo_2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde