Előfizetői tartalom

Így emelkedett fel a világ egyik leggyorsabban fejlődő ágazata

Portfolio
A játék az emberi kultúra egyik esszenciális része, az élet minden területén belefutunk és kortól függetlenül mindenki megtapasztalta már. Viszont az, hogy hogyan is játszunk megváltozott az idők során, hosszú utat jártunk be, ahogy eljutottunk az ősi társasjátékoktól a virtuális valóságig. Csupán néhány rövid évtized leforgása alatt az online gaming népszerűsége valósággal felrobbant, még a koronavírus miatti lezárások is az ágazat előnyére váltak, hiszen az karanténba vonult emberek közül sokan választották a szórakozás ezen formáját. Az iparág a világ egyik legnyereségesebb ágazatává nőtte ki magát, emellett az egyik leggyorsabban növekvő szegmens is, a becslések szerint 2022-re az iparág globális árbevétele 196 milliárd dollárra nőhet.

A kezdetektől napjainkig Az első videojáték prototípusokat már az 1950-es években elkezdték gyártani, viszont a legelső játékkonzolokat csak a 70-es években mutatták be a fogyasztóknak. Az online gaming azonban csak az 1990-es években kezdett berobbanni a mainstream popkultúrába, köszönhetően az internet egyre szélesebb körben való terjedésének. Az iparág fejlődésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés