Frankfurti tőzsde
Üzlet

A kereskedés végén kaptak erőre az amerikai tőzsdék

Portfolio
Felemásan teljesítettek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, míg a részvénypiacok hangulatára a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A magyar tőzsde emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, míg a Waberer's árfolyama hatalmasat emelkedett. A tengerentúli tőzsdék mérsékelt emelkedést teljesítettek a szerdai kereskedésben.

Pluszban zárt Amerika

A kereskedés utolsó fél órájában megugrottak az amerikai tőzsdék és óvatos emelkedést láthattunk mindhárom fontosabb indexnél. A Fed kifejezte az alacsony kamatok melletti hosszabb távú elköteleződését, ez pedig a befektetők kedélyeinek is jót tett.

A mai kereskedésben

 • a Dow Jones 0,61%-ot,
 • a Nasdaq 100 1,26%-ot,
 • az S&P 500 pedig 1,25%-ot emelkedett.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem mozdul a Fed, nem mozdulnak a piacok

Nem módosított a Fed az irányító kamatokon, így a piacok sem mozdultak el különösebben a jegybanki döntést követően. 

Nyitás óta így a három vezető részvényindexet szemlélve elmondható, hogy

 • a Dow Jones 0,41%-os pluszban,
 • a Nasdaq 100 0,2%-os mínuszban, 
 • az S&P 500 pedig 1,02%-os pluszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A Fedre vár Amerika

Alig mozdultak a vezető amerikai részvényindexek a nyitást követő órákban, a befektetők a Fed esti döntésére figyelnek elsősorban. A jegybank magyar idő szerint 20 órakor hozza nyilvánosságra a döntést, majd fél órával később sajtótájékoztatót tart Jerome Powell. 

A fontos esemény előtt a Dow Jones index 0,25%-os pluszban van, az S&P-500 0,7%-os erősödést mutat, a Nasdaq pedig 0,8%-kal keddi záróértéke felett jár. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül az OTP került lejjebb 2,4 százalékkal, a Richter 3,4 százalékos emelkedése mellett, a Mol 2,4 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot erősödött. A magyar tőzsdén a legjobban a Waberer's teljesített, melynek árfolyama 9,3 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az EHEP teljesített, melynek árfolyama 4,1 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lejjebb került a Boeing részvényárfolyama

Szerdán tette közzé legfrissebb számait a Boeing, a társaság bevétele 25 százalékkal 11,80 milliárd dollárra csökkent a második negyedévben, működési eredmény szinten a cég 2,96 milliárd dolláros veszteségről számolt be, míg nettó eredmény soron 2,39 milliárd dollár volt a veszteség, szemben a korábbi év azonos időszakának 2,94 milliárd dolláros veszteségével.

A Boeing az idei második negyedévben húsz darab kereskedelmi célú repülőgépet szállított le, szemben a korábbi év azonos időszakának kilencven darabos mennyiségével. A vállalat bejelentette, hogy csökkenti a 787 és 777 repülőgépeiből előállítandó mennyiséget, és a 737 MAX típus gyártásának felfuttatását késleltetik. A Boeing árfolyama 1,7 százalékkal került ma lejjebb.

Tegnap megháromszorozódott az árfolyam és ma még tovább száguld az új sztárrészvény

Tegnap jelentették be, hogy az Eastman Kodak hatalmas hitelt kap az Egyesült Államok kormányától azért, hogy a vállalat gyógyszerészeti alapanyagokat állítson elő az USA-ban. A bejelentés után elképesztő emelkedés következett, a cég részvényárfolyama közel megháromszorozódott tegnap. A szárnyalás szerdán is folytatódott, az Eastman Kodak papírjai ma 132 százalékkal kerültek feljebb a tengerentúli piacnyitás után.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék a nyitás után

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék a szerdai nyitás után, a Dow 0,1 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,7 százalékot erősödött. Több szempontból is mozgalmas a mai nap, egyrészt sorra érkeznek a vállalati gyorsjelentések, másrészt ma zárult a Fed két napos kamatdöntő ülése is, ahol a várakozások szerint nem kell változásra számítani a monetáris politikát illetően. Ami szintén érdekes lehet még, hogy ma állnak az amerikai alsóház elé a négy tech óriás, az Apple, az Amazon, a Facebook, és Google vezetői.

Erre a 10 részvényre senki nem számított, szép csendben mégis az év legnagyobb nyertesei lettek

Jim Cramer, a CNBC Mad Money című műsorának házigazdája összegyűjtött 10 olyan részvényt, amelyek nagy meglepetése kifejezetten jól teljesítettek az idei koronavírus válság alatt, viszont szerinte normális recessziós környezetben alulteljesítők lehettek volna a piachoz képest. Cramer szerint az összegyűjtött 10 részvényre valószínűleg sokan úgy tekintettek a válság elején, mint borzalmas befektetések, viszont most az látszik, hogy szép csendben ezek a papírok lettek a idei év egyik legnagyobb nyertesei.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Mérsékelt emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,4 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,7 százalékot erősödhet. A vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők ma, a nyitás előtt 10,8 emelkedett az AMD, miután a cég erős negyedéves eredményről számolt be, valamint megemelte a 2020-as árbevétel előrejelzését is. 5,1 százalékot esett ezzel szemben a Spotify a nyitás előtt, miután a cég vesztesége tovább nőtt annak ellenére, hogy az előfizetőinek száma 138 millióra emelkedett.

Nagyot emelkedett az Aston Martin árfolyama

Szerdán tette közzé a legfrissebb számait az Aston Martin, a cég bevétele közel a kétharmadával 146 millió fontra csökkent, míg az első féléves, adózás előtti eredmény esetében 227 millió fontos veszteségről számolt be a társaság, a korábbi év azonos időszakának 80 millió fontos veszteségével szemben. Az Aston Martin korábban több változástatást is végrehajtott, az alkalmazottai számának csökkentése és a készletei mérséklése mellett új vezető került a cég élére. A társaság fő üzeme, amely zárva tartott a járványügyi lezárások közepette, augusztus végéig nem kezdi újra működését, mivel az Aston Martin az új wales-i üzemében folytatódó gyártásra fókuszál, ahol a cég első SUV-ja, a DBX ebben a hónapban gördült le a szalagról. Az Aston Martin árfolyama 8,8 százalékkal került ma feljebb.

Szárnyal a Waberer’s

Nagyot emelkedett a Waberer’s részvényárfolyama szerdán, miután a társaság a BÉT-en arról számolt be, hogy tudomására jutott olyan friss sajtóértesülés, mely szerint a Mid Europa Partners által menedzselt befektetési alap mérlegeli részvényeinek részleges vagy teljes értékesítését. A Mid Europa a Waberer’s számára megerősítette, hogy megbízta a Rothchild-ot annak érdekében, hogy segítse a Waberer’s-ben meglevő befektetésükkel kapcsolatos stratégiai opciók értékelését, beleértve a Társaságban fennálló részesedésük értékesítését. Ugyanakkor bizonytalan, hogy a Mid Europa meglévő részesedését egészben, vagy akár részben értékesíti-e.

A Waberer’s 10,4 százalékkal került ma feljebb, a cég papírjai az átlagosnál lényegesen magasabb forgalom mellett emelkednek.

Lefordult az OTP, lejjebb került a BUX

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek szerdán, miután a befektetők egy része kivárt a Fed szerdai kamatdöntő ülésének eredménye felé közeledve, míg a részvénypiacok hangulatára a járványügyi aggodalmak is árnyékot vetettek. A DAX 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 0,7 százalékkal került feljebb.

A régiós tőzsdék esnek, a bécsi börze 0,5 százalékos esése mellett a lengyel részvényindex 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,2 százalékot esett. A hazai részvényindex is lejjebb került, a BUX 2 milliárd forintos forgalom és 142 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Mol 1,6 százalékkal került feljebb, a Richter 1,1 százalékot emelkedett, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékot emelkedett. A hazai nagypapírok közül egyedül az OTP esik, a bankapír 2,8 százalékkal került ma lejjebb.  

Felpattant a Waberer's

Nagyot emelkedett a Waberer's árfolyama a szerdai kereskedésben, miután ma bejelentés érkezett a cégtől, hogy a Waberer's tudomására jutott olyan sajtóértesülés, amely szerint a Mid Europa Partners, a társaság meghatározó tulajdonosa által menedzselt befektetési alap mérlegeli részvényeinek részleges vagy teljes értékesítését. A Waberer's árfolyama 7,3 százalékkal került ma feljebb.

A Waberer's a BUX komponensei közül is kiemelkedik, eddig a nap nyertesének számít. A Waberer's a maga 44,3 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén.

Óriási a visszaesés a Wizz Airnél, veszteséges lett a negyedév

Alaposan megérezte a koronavírus negatív hatását a Wizz Air, a cég utasforgalama és bevételei is jelentősen visszaestek, emellett veszteséges negyedévet zárt a fapados légitársaság. A cég részvényárfolyama a gyenge eredményekkel ellentétben viszont emelkedik, ami annak tudható be, hogy az elemzők még a látottaknál is nagyobb visszaesésre számítottak.

Tovább a cikkhez

Háromszorosára emelik a CIG Pannónia alaptőkéjét

Friss pénzek bevonása, részvényszám-változás vagy a tulajdonosi szerkezet megváltozása nélkül, részvénycserével hajt végre alaptőke-emelést a CIG Pannónia, a részvénycserére augusztus 7-ével kerül sor. Most közleményben ismertette a biztosító a részvényesekkel a lebonyolítás részleteit.

Tovább a cikkhez

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék szerdán, a DAX 0,1 százalékos gyengülése mellett, a CAC 0,5 százalékkal került feljebb, míg az FTSE 100 0,2 százalékot emelkedett. A milánói börze és a spanyol tőzsde pedig stagnál. Európában és a tengerentúlon is javában zajlik a gyorsjelentési szezon, a befektetők a vállalati hírekre figyelnek. Tegnap az amerikai piaczárás után jelentett többek között az AMD, a cég árbevétel szintjén verte az elemzői konszenzust, emellett az idei évre vonatkozó árbevétel előrejelzését is megemelte, melyet azzal indokolt a cég, hogy chipek kereslete megnőtt a home office globális népszerűségének növekedése miatt, továbbá a piaci részesedés szerzése a rivális Inteltől is pozitívan fog hatni idén. A zárás utáni kereskedésben 10 százalékot emelkedett a chipgyártó árfolyama.

Lejjebb került a magyar tőzsde a nyitás után

Lejjebb került a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékot esett. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,8 százalékkal került lejjebb, a Mol és a Magyar Telekom stagnál, a Richter pedig 0,7 százalékot emelkedett. 

A Waberer's nagytulajdonosa újabb lépést tett a részleges, vagy teljes kiszállásért

A Waberer's tudomására jutott olyan sajtóértesülés, amely szerint a Mid Europa Partners által menedzselt befektetési alap mérlegeli részvényeinek részleges vagy teljes értékesítését. Nem ez az első alkalom, hogy Mid Europa keresi a kiszállót.

Tovább a cikkhez

Jelentett a Deutsche Bank: reménysugarak az idei évre

A Reuters elemzői konszenzusában várt 183 millió eurónál kisebb, 77 millió eurós adózás utáni veszteségről számolt be ma reggel közzétett gyorsjelentésében a Deutsche Bank. A társaság az első negyedévi 506 millió eurónál több, 761 millió eurónyi hitelezési céltartalékot képzett a koronavírus gazdasági hatásai miatt.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

 • A keddi kereskedés végéhez közeledve lefordultak az amerikai részvényindexek, az újabb amerikai koronavírus mentőcsomaggal kapcsolatos politikai egyeztetések mellett a befektetők a beérkezett vállalati gyorsjelentéseket és a júliusi, vártnál gyengébb fogyasztói bizalmi adatot emésztették. A tengerentúli tőzsdék végül eséssel zárták a napot, a Dow végül 205 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,7 százalékot esett, míg a Nasdaq 1,3 százalékos eséssel zárt.
 • Ázsiában felemásan teljesítettek a tőzsdék szerdán, a befektetők a járványügyi hírek mellett a beérkező gyorsjelentésekre figyeltek, míg a piaci szereplők egy része a Fed szerdai kamatdöntő ülésének eredményére várt. Az egyedi részvények között a Nissan árfolyama 10,2 százalékkal került lejjebb, miután a társaság csökkenő eladások mellett az üzemi eredmény szintjén 4,5 milliárd dolláros veszteséget várt az idei pénzügyi évére. A Nikkei 1,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,1 százalékot emelkedett. Ázsia más részein estek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri részvényindex 0,3 százalékot esett.
 • Szerdán a KSH a munkanélküliség júniusi adatát teszi közzé, az Egyesült Államokból a júniusi függőben lévő lakásértékesítések mellett a Fed kamatdöntésére, majd Jerome Powell Fed elnök sajtótájékoztatójára figyelnek majd a befektetők.
 • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a szeptemberi leszállítású WTI jegyzése 0,3 százalékos esést követően 41,2 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,3 százalékos esés után 1953,63 dollárnál jár.
 • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 347,66 forintot kell fizetni, míg egy dollár 296,37 forintba kerül.

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését többek között a Boeing és a General Electric is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Wolfgang Von Brauchitsch/Bloomberg via Getty Images

Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
wall street
london nagy britannia city
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
bull