Tőzsde
Üzlet

Ezekre a részvényekre érdemes figyelni, ha folytatódik a dollár gyengülése

Portfolio
A Goldman Sachs arra számít, hogy az amerikai dollár öt százalékot gyengülhet majd az elkövetkező tizenkét hónap folyamán, a bankház stratégái által összeállított lista huszonhat vállalat részvényeit tartalmazza, amelyek bevételeik nagyobb részét az Egyesült Államokon kívül realizálják, ezért az elemzők szerint ezen cégek papírjai profitálhatnak majd a dollár folytatódó gyengüléséből.

1 2

Ezekre a részvényekre érdemes figyelni, ha tovább gyengül a dollár

A dollárindex négy százalékot gyengült május közepe óta és a Goldman Sachs várakozásai szerint a trend a következő tizenkét hónap során is folytatódik, a bankház további öt százalékos gyengülést vár. Ennek megfelelően a befektetőknek el kellene kezdeniük a portfolióik átrendezését, hogy azokban a nemzetközi irányultsággal rendelkező vállalatok nagyobb szerepet kapjanak, amelyek képesek lehetnek profitálni a dollár gyengüléséből.

A bankház stratégája kiemelte, ha a dollár gyengül, a befektetőknek olyan vállalatok felé kellene fordulnia, amelyek bevételeik nagyobb részét realizálják külföldön. A legmagasabb nemzetközi értékesítési kitettséggel rendelkező S&P500-as cégeknél a bankház szektor-semleges kosarában a medián-részvény bevételének hetven százaléka származik külföldről.

David Kostin az S&P500-as indexből válogatott össze vállalatokat, amelyek jól pozícionáltak ahhoz, hogy a dollár gyengüléséből profitálhassanak, a listán szereplő huszonhat vállalat bevételének legalább hetven százaléka származik külföldről. A listán szereplő társaságokat növekvő sorrendben tették közzé, az Egyesült Államokon kívül realizált bevételeik arányában.

26. Wynn Resorts

A Wynn Resorts piaci kapitalizációja 8 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 70 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 47,9 százalékot esett. 

25. Waters Corp

A társaság piaci kapitalizációja 14 milliárd dollár, a Waters Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A cég részvényárfolyama idén 9,2 százalékkal került lejjebb. 

24. Aflac

Az Aflac piaci kapitalizációja 27 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 32,9 százalékot esett. 

23. Colgate-Palmolive

A vállalat piaci kapitalizációja 64 milliárd dollár, a Colgate-Palmolive Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 71 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 12,1 százalékot emelkedett. 

22. Coty

A Coty piaci kapitalizációja 3 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 72 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 67,1 százalékot esett. 

21. Baker-Hughes

A társaság piaci kapitalizációja 11 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A Baker-Hughes árfolyama idén 39,5 százalékot esett. 

20. Mondelez

A Mondelez piaci kapitalizációja 78 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 0,7 százalékkal került feljebb. 

19. Xilinx

A Xilinx piaci kapitalizációja 25 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 74 százalék. A Xilinx árfolyama idén 9,8 százalékot emelkedett.

18. BorgWarner

A vállalat piaci kapitalizációja 8 milliárd dollár, a BorgWarner Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 77 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 15,7 százalékot esett. 

17. Microchip Technology

A Microchip Technology piaci kapitalizációja 25 milliárd dollár, a társaság Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 2,9 százalékot esett.

16. Western Digital

A Western Digital piaci kapitalizációja 14 milliárd dollár, a vállalat Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A Western Digital árfolyama idén 32,1 százalékkal került lejjebb. 

15. Intel

A vállalat piaci kapitalizációja 256 milliárd dollár, az Intel Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 78 százalék. A társaság részvényárfolyama idén 20,3 százalékot esett. 

14. IPG Photonics

A társaság piaci kapitalizációja 9 milliárd dollár, az IPG Photonics Egyesült Államokon kívül realizált bevételeinek aránya: 79 százalék. A vállalat részvényárfolyama idén 23,5 százalékot emelkedett. 

Ez a cikk folytatódik
1 2
koronaviruscoronavirus
Frankfurti tőzsde
facebookshutterstock2018
fiatalember laptoppal és telefonnal szomorkodik
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
diákok