elon musk
Üzlet

Megint beszólt Elon Musk: Kína menő, az amerikaiak önelégültek és arrogánsak

Portfolio
Elon Musk mostanában sok nagy vihart kavaró kijelentést tett, sikerült tegnap is összehoznia egy ilyet, amikor egy interjúban a kínai nép nagyszerűségét méltatta, miközben az Egyesült Államok lakosságát annak önelégültsége miatt keményen kritizálta.

A milliárdos feltaláló-cégvezér úgy látja, hogy a kínaiak „okosak és keményen dolgoznak”, miközben az amerikaiak „önelégültek és arrogánsak.” Gondolatait egy Automotive Newsnak adott interjúban osztotta meg, ahol arról kérdezték, hogy lát-e arra esélyt, hogy Kína lesz a világ vezető elektromos autós országa.

Musk a következőt válaszolta a CNBC idézete szerint:

Szerintem Kína menő. A kínai energia nagyszerű. Rengeteg az okos, dolgos ember. És nem önelégültek, arrogánsak, miközben az Egyesült Államokban egyre több az önelégültség és az arrogancia, különösen a Bay Area, Los Angeles és New York környékén.

A kínai kormány 1,6 milliárd dolláros kedvezményes hitellel segítette tavaly a Teslát annak érdekében, hogy beinduljon sanghaji gyárában is a gyártás, Kalifornia önkormányzata viszont korábban adókedvezményekkel támogatta Musk vállalkozását.

A feltaláló ellenérzéseit valószínűleg az vívta ki, hogy míg Kínában gyorsan visszaállíthatta a termelést gyáraiban, Kaliforniában tartósabb ideig be kellett zárnia és éles szóváltásba keveredett a helyi önkormányzattal is.

„Amikor túl sokáig nyertes pályán vagy, hajlamos vagy úgy gondolni, hogy ez már örökké így tart majd. Az Egyesült Államok, különösen Kalifornia és New York, már túl régóta nyerő helyzetben van. Olyanok, mint egy sportcsapat, amely sok világbajnokságot megnyert, önelégültté válnak és elkezdenek veszíteni” – kritizálta az Egyesült Államokat a dél-afrikai feltaláló.

Hozzátette: úgy látja, minden amerikai autógyártó közül a Tesla kapja a legkevesebb támogatást, míg Kínában bár az állam segítéségét még mindig főleg az állami vállalatok élvezik, legalább itt neki is segítenek.

Musk egyébként az Obama-kormánytól is kapott 465 millió dollárnyi hitelt vállalkozásának beindításához, ezt a kölcsönt a Tesla 2013-ban, 9 évvel a hitel lejárata előtt előtörlesztette.

müller cecília koronavírus járvány országos tisztifőorvos
amerika_valasztas_demokrata_elovalasztas_usa
heathrow shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde