Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor: a pénz rossz, sok van belőle, semmit nem hoz, és nem kell

Portfolio
A tőkepiacokon minden időszaknak van általában egy nagy, meghatározó vezérfonala, alaptrendje - írja Zsiday Viktor legújabb blogbejegyzésében. A befektetési szakember szerint, ha ezt a piaci percepciót - amely nem kell, hogy feltétlenül, teljes mértékben valóságos legyen - megértjük, akkor szinte minden mozgás magától értetődővé válik, mert az alapgondolatból következik, vagy minimum azzal erősen összefügg, viszont sajnos az idő nagy részében ezt a vezérfonalat csak utólag, vagy csak a trend vége felé vesszük észre.

Zsiday Viktor szerint ez a fő vezérfonal a pénz medvepiaca. A befektetési szakember arról ír, hogy a COVID-járvány kapcsán a jegybankok a korábbiaknál is agresszívabb pénznyomtatásba kezdtek, de ami még ennél is fontosabb, hogy az államok úgy tűnik elfogadták azt az alapvetést, hogy költségvetési hiányuk bármekkora lehet, azt a jegybank úgyis megfinanszírozza, tehát korlátlan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái