Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt minden összejött a Rábánál, aminek nem kellett volna

Portfolio
A Rába szempontjából szinte minden tényező negatívan hatott az operációra a második negyedévben, a COVID-19 járvány miatt jelentős visszaesés látszik a vállalat minden piacán, a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések, az energiaárak masszívan emelkednek, az évek óta tartó bérnyomás nem enyhül érdemben, ezek eredőjeként már EBITDA szinten is veszteséges lett a vállalat, amire még a 2008-as válság alatt sem volt példa, adózott eredményben masszív veszteséget termelt a vállalat. A Rába békeidőben is alacsony marzsú biznisz, a mostani válság is megmutatta, milyen gyorsan el tudnak tűnni ezek a marzsok.

Minden összejött, aminek nem kellett volna Európában a nehéz tehergépjármű piac 57,7 százalékkal zuhant a második negyedévben, az első félévben 44,2 százalékos volt a visszaesés, az észak-amerikai nehéz tehergépjármű piac 38,7 százalékos aktivitás csökkenést mutatott, a mezőgazdasági szegmensben is csökkent a kereslet, az orosz tehergépjármű gyártási volumen 21,8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés