jimmy lai
Üzlet

Folytatódik az őrület, tovább tépik a letartóztatott médiamogul cégének részvényeit

Portfolio
Óriási rali indult a Next Digital részvényiben, miután Jimmy Lai demokrácia párti média mogult letartóztatták a hongkongi nemzetbiztonsági törvény értelmében. A részvényárfolyam nagyot emelkedett, miután a kisbefektetők támogatásukat akarták kifejezni, ennek viszont megvannak a maga veszélyei, Lai pedig figyelmeztette a befektetőket, hogy hagyják abba a részvények vásárlását, ez viszont csak olaj volt tűzre.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Jimmy Lai, a demokrácia párti Apple Daily hírlap mögött álló média mogul arra figyelmeztette a befektetőket, hogy hagyják abba a Next Digital médiabirodalom részvényeinek vásárlását, miután a cég fundamentumai nem indokolják az elmúlt napokban látott ralit. Pillanatokkal a később a részvényárfolyam tovább emelkedett.

Lai a BloombergTV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az olyan befektetők, akiknek kevés pénzük van, csak ki akarják fejezni a dühüket, és a támogatásukat a céggel kapcsolatban. Lai szerint mindenki vett egy kevés részvényt, ami összeadódott és felfelé húzta az árfolyamot. A médiamogul figyelmeztette a befektetőket, hogy ne vegyék a papírokat, mert a mostani árfolyam nem tükrözi a cég fundamentumait, és csak pénz fognak veszteni ezen.

Lait szerdán engedték szabadon, miután a legkiemelkedőbb demokráciapárti aktivistává vált, akit a hongkongi nemzetbiztonsági törvény miatt letartóztattak. A média mogul figyelmeztetése azonban süket fülekre talált, a Next Digital árfolyama 42 százalékos pluszban is járt péntek reggel. Az árfolyam a héten közel 400 százalékot emelkedett, legutoljára 0,4 hongkongi dolláron állt a jegyzés, viszont az árfolyam a héten 1,96 dolláron is járt.

Az elképesztő rali elsősorban annak volt köszönhető, hogy a demokráciapártiak a média mogul letartóztatására adott válaszként elkezdték felvásárolni a cég részvényeit. Néhány demokráciát támogató hongkongi polgár és szervezet, elkezdték az Apple Daily hirdetéseit vásárolni, hogy kifejezzék a támogatásukat.

A hongkongi értékpapír felügyelet arra utasított brókereket, hogy szolgáltassanak információkat az ügyfelekről, és a tranzakciós nyilvántartásról, amely a cég részvényihez kapcsolódik – írja a Hong Kong Economic Journal. Kedden a felügyelet figyelmeztette a befektetőket, hogy járjanak el kiemelt óvatossággal a Next Digital részvényeivel, valamint arról is beszámoltak, hogy szorosan figyelemmel követik a részvényhez kapcsolódó kereskedési aktivitást.

Lai reagált a jelentésre, a médiamogul arról számolt be, hogy nem tudja a felügyeletnek pontosan mi a célja, valamint elmondta, hogy akik a cég részvényeit vásárolják, csak a támogatásukat akarják kifejezni. A hírlap irodáit egyébként a héten a rendőrség átkutatta.

Függetlenül ettől Lai elmondta, hogy a társaság nem tervez újabb részvénykibocsátást a megugrott árfolyamon, hiszen ez nem volna becsületes módja a tőkebevonásnak. A média mogul arról is beszámolt, hogy nem tervezi a részvényinek elidegenítését, emellett pedig a cég nélküle is tovább fog működni.

(Bloomberg)

Címlapkép: Anthony Kwan/Getty Images

jarmuipar szignicsor
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus_maszk