Előfizetői tartalom

Koronavírus: minden negyedik embert kirúgtak a vendéglátásban Magyarországon

MTI
A koronavírus-járvány első hónapjaiban látható volt, hogy az ipar és a kereskedelem egyes ágazatait nem azonos mértékben sújtja a válság, ezért volt szükség szelektív támogatások bevezetésére - jelentette ki a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán. A politikus kiemelte, hogy a foglalkoztatottság visszaesése sem volt egyenletes, a vendéglátásban 25,7 százalékkal csökkent, miközben az autóiparban csak 3,9 százalékos volt a leépítés.

Izer Norbert a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító közgyűlésén tartott előadásában kiemelte, a kormány Gazdaságvédelmi akciótervére fordított összeg a GDP 20 százalékát is eléri. Az iparági, szelektív gazdasági támogatások lehetőségével mintegy 200 ezer cég élt, számukra ez havi átlagban mintegy 10 milliárd forint megtakarítást jelentett, miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés