Lehet, hogy mégsem lesz BKV-sztrájk - Időt kért a szakszervezet
Üzlet

Megerősítette a BKK: 8000 forintos büntetést kap, aki maszk nélkül utazik

Portfolio
A szabálykerülő magatartás visszaszorításának érdekében, a fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorít: mostantól nagyobb létszámmal zajlik az ellenőrzés, és az utazásból való kizárás lehetősége mellett 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabnak, ha valaki a közösségi közlekedési szolgáltatás használata során nem, vagy nem szabályosan takarja el az arcát – a már április óta érvényben lévő előírások szerint – maszkkal, sállal, vagy kendővel - jelentette be a BKK.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A már több hónapja érvényben lévő szabályok szerint a koronavírus további terjedésének megelőzése, lassítása érdekében a közösségi közlekedés járművein és a megállóhelyeken csak maszkban, annak hiányában pedig sállal vagy kendővel eltakart arccal szabad utazni, tartózkodni.

A fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorít az ellenőrzésen. Mostantól a közlekedési szolgáltatásból való kizárás lehetősége mellett pótdíjat is kiszabnak arra, aki nem, vagy nem szabályosan hordja a maszkot, a kendőt vagy a sálat. (A maszk szabályos viselése esetén az mind a szájat, mint az orrot eltakarja.)

A pótdíjazásra vonatkozó szabályok szerint annak összege a helyszínen kifizetve 8000 forint.

Az előírások be nem tartása miatti bírságolás nem egyedi megoldás, azt a szomszédos Bécsben például már hónapok óta alkalmazzák.

A közösségi közlekedés használatakor kötelező maszkviselést 2020. április 27-én vezették be Budapesten, az ezt követő időszakban az utasok közel 100 százaléka betartotta a szabályokat. A mostani szigorítás előzménye, hogy a nyár második felére láthatóan lanyhult a maszkviselési fegyelem: a BKK nem reprezentatív, augusztusi felmérései szerint már csak a közlekedők körülbelül 85 százaléka tartotta be a vonatkozó előírásokat. Emellett az elmúlt hetekben tapasztalható növekedő megbetegedési esetszám is indokolja, hogy a BKK szigorúbban lépjen fel, ha az utasok nem tesznek meg mindent a vírus további terjedésének megelőzése, lassítása érdekében - írja a társaság közleményében.

Az ügy előzményeiről itt írtunk:

bullbear
hacker
london191217gettystock
koppenhága_dánia_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bullbear