Előfizetői tartalom

Stabil gyártói bázis és kellő készlet a siker kulcsa a gépértékesítésben

Portfolio
A mezőgazdasági és az építőipari gépek piacán is éreztette hatását idén a koronavírus-járvány és az azt követő korlátozások, mindkét piacon két számjegyű mértékben estek az eladások, ráadásul az év második felében is nehéz lesz a működési környezet, egyes beszállítók kapacitása jelentősen visszaeshet a második félévre, az európai gyártók, elsősorban olasz és német területen már most jelentős termelési korlátozásokról tájékoztatták a partnereiket. A megváltozott piaci környezetben azoknak a forgalmazóknak lesz előnyük, akik stabil gyártói bázissal rendelkeznek és kellő készlettel a megnövekedett igények kielégítésére. A mezőgazdasági és az építőipari gépek piacán megfigyelhető legfontosabb trendekről Laki Csabát, a hamarosan tőzsdei részvénykibocsátást végrehajtó DM-KER értékesítési igazgatóját kérdeztük.

Trendek a mezőgazdasági és építőipari gépek piacán Az építőgépek piaca az első félévben kb. 15 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest, ezen belül az egyes szegmensek különböző mértékű csökkenést produkáltak. A legkevésbé a minikotrók piacát érintette a vírus okozta válság, addig a többi szegmens 15 százalék feletti piacvesztést volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés