Előfizetői tartalom

Miért akar hozzáférni egy szótár alkalmazás a telefonunkon található fotókhoz?

A telefonjaink elleni támadások zsarolásra, pénzszerzésre, vagy a telefon erőforrásainak használatára is irányulhatnak, de a 2020-as fenyegetettséglisták élén az adatszerzési cél áll. Munkahelyi telefonjukkal kapcsolatban sokan kapnak ezzel kapcsolatos biztonsági képzést, de az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) most arra hívta fel a figyelmet, hogy a magáncélú használatban is érdemes figyelni, mit hogyan osztunk meg magunkról - írja elemzésében Tanos Áron, a KPMG Cyber Biztonsági Laborjának operációs vezetője.

A javaslatok egy része ugyan minimálisan, de korlátozza a telefonunk, vagy más eszközünk mindenre kiterjedő és folyamatos rendelkezésre állását. Akad azonban olyan tanács is, amelyet azoknak is érdemes megfogadniuk, akik eddig nem bánták, ha különféle szolgáltatók, netán rosszakarók vagy bűnözői csoportok potenciálisan nyomon követhetik őket az eszközükön keresztül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés