Előfizetői tartalom

Rászálltak az amerikai hatóságok a Fortnite és a League of Legends készítőire

Portfolio
Vizsgálják a League of Legends nevű videojátékot fejlesztő Riot Games és a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games adatkezelési gyakorlatait az amerikai hatóságok. Azért szálltak rá a cégekre, mert mindkét vállalatban tulajdonrésze van a Tencentnek, az egyik legnagyobb kínai techcégnek – értesült a Bloomberg bennfenteseken keresztül.

Az informatikai vállalatok levélben kaptak megkeresést az amerikai külföldi befektetési testülettől, amely a pénzügyminisztérium egyik alosztálya. A vizsgálódó szerv azt szeretné megtudni, hogy milyen protokoll mellett kezelik az amerikai gamerek adatait. A Tencent a Los Angeles-i Riot tulajdonosa, az Epicben 40%-os részesedésük van. Egyik cég sem kommentálta az értesülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés