wizzair_1
Üzlet

Eltörölné az utazások miatti kötelező karantént a Wizz Air vezetője

Portfolio
A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József szerint túl magas gazdasági árat fizetnek az országok a járványintézkedések miatt, ezért felül kéne azokat vizsgálni. A külföldi utazások után járó kötelező karantént is meg kellene szüntetni, és helyette egy minden országra vonatkozó egységes szabályozást kellene kialakítani. A vezérigazgató olasz Corriere della Serának adott interjúját a hvg szúrta ki, ebből az is kiderül, hogy mennyit fizetett ki a cég a törölt járatokért.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Váradi József szerint a járvány miatti megszorító intézkedéseket felül kellene vizsgálni, jelenleg ugyanis túl magas gazdasági árat fizetünk, ami fenntarthatatlan. Kiemelte, hogy jelenleg minden ország a maga módján kezeli a járványhelyzetet, és nincsenek egységes, egymással egyeztetett lépések. 

A Wizz Air 46 országba repül, ezeknél nincs két egyforma szabályozás. A külföldi utazások után kötelező karanténintézkedéseket és a határok lezárását meg kellene szüntetni

-  mondta Váradi, aki szerint az utasok számára a repülőgépre szállás előtt, vagy a megérkezés után mindenhol egyformán alkalmazott átvilágítást kellene bevezetni.

Váradi József
Wizz Air, vezérigazgató
Váradi József a Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársaságának, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának alapítója és vezérigazgatója. A vállalat alacsony költségekre
Tovább
Váradi József a Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársaságának, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának alapítója és vezérigazgatója. A vállalat alacsony költségekre Tovább

Ha az államok megállapodnának abban, milyen módszerrel vizsgálnák az utasokat, hogyan értelmezik az így kapott eredményeket, akkor ismét utaznának az emberek. Az is megoldás lehet, amit a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az IATA javasol, hogy teszteljék a nemzetközi járatok utasait, de fontos volna, hogy mindenki ugyanúgy alkalmazza a szabályokat – emelte ki.

A cég augusztusban az előző évi járatok 80 százalékát már elindította, az európai forgalmat pedig átlagosan 49 százalékra sikerült feltornászniuk. Most az év végi forgalmukat az egy évvel korábbinak a 60 százalékra becsüli, és azt is elmondta, hogy amint a nyár végén visszatértek a korlátozások, a foglalások is csökkenni kezdtek.

A törölt járatokért80 millió eurót fizetett ki a Wizz air.

Naponta pedig 1 millió eurónyi likviditást élnek fel, 24 hónapos likviditási tartalékuk van, de szükség esetén a piactól további összegeket tudnak kérni. 

A vezérigazgató elmondta, hogy diverzifikálták az útvonalhálózatukat, a gépeiket pedig áthelyezik különböző bázisokra, Olaszországban például a milánói mellett egy cataniai bázist is nyitni fognak. Az olasz belső piac ellenállóbb, mint a nemzetközi légiforgalom, amely megérzi a határzárak hatását. Azt is elismerte, hogy figyelnek még további lehetséges olasz úticélokat, ilyen például Velence.

koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
GettyImages-1227841046 (1)