Előfizetői tartalom

Opus: milliárdos veszteségek a turizmusban, mégis nyereséges lett az első félév

Portfolio
Jelentős eredményjavulásról számolt be az Opus Global 2020 első félévére az előző év azonos időszakához képest – derült ki a szerdán piaczárás után közzétett gyorsjelentésből. Bár a működési bevételek nagymértékben csökkentek, főként annak eredményeként, hogy az energetika szegmens kikerült a cégcsoportból idén márciusban, viszont a bázisidőszaki veszteség helyett közel 3 milliárd forintos átfogó eredményt könyvelt el az Opus 2020 első félévében. A féléves profitot elsősorban az erős első negyedév húzta, az üzletágak közül pedig az ipari termelés divízió járult hozzá a legnagyobb mértékben az eredményjavuláshoz, míg a koronavírus-válság miatt szenvedő turizmus milliárdos veszteséget könyvelt el.

2020 első féléve 98,8 milliárd forintos működési bevétellel zárta 2020 első félévét az Opus Global, ami 24 százalékos visszaesést jelent 2019 azonos időszakához képest. A nagymértékű csökkenés mögött nagyrészt az áll, hogy 2019 első félévének működésében még nagy súllyal szerepelt az energetikai üzletág, azonban az érdekeltségek eladását (például a Mátrai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái