koronavirus_212
Üzlet

Veszélyes lehet, ha a koronavírus és az influenza egyszerre támadja meg a szervezetet

Portfolio
Az őszi influenza szezon közeledtével újabb veszélyek jelenhetnek meg, nem tudni ugyanis, hogy a koronavírus hogyan viselkedik akkor, ha egyidejűleg más vírus is jelen van a betegek szervezetében. Éppen ezért, több szakértő is az ingyenes influenza elleni oltás beadatására biztatja a lakosságot. Ha panaszmentes, és nem kontaktszemély az oltásra váró, akkor beadják neki az influenza elleni védőoltást - mondta el Jakab Ferenc virológus az atv híradójában.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Október második felétől lesz elérhető a háziorvosoknál az ingyenes influenza elleni védőoltás. Müller Cecília az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta, hogy: "Ha a kettő vírus egyszerre támadja meg a szervezetet, az sokkal több szövődménnyel járhat", így érdemes beadatni az oltást, hogy legalább az egyik vírusos betegséget megelőzzük. 

Jakab Ferenc virológus hasonló megállapítást tett az atv híradójában, mint mondta: "ha a koronavírus és az influenza együttesen fertőz, annak beláthatatlan következményei lehetnek, egy esetlegesen legyengültebb szervezetben”. Amit még tehetünk, az az, hogy beadatjuk magunknak az influenza elleni védőoltást, ám a Népszavában megjelent cikk szerint az oltást csak egészségesek kaphatják meg, azt viszont nem lehet tudni, hogy valaki éppen tünetmentesen koronavírusos-e. Az oltás előtti tesztelésre pedig nincs lehetőség.

Pusztai Erzsébet egészségügyi szakértő szerint a tesztelésnek sem lenne minden esetben értelme, ugyanis, ha valaki teljesen panaszmentes, illetve nem kontaktszemély, még akkor is előfordulhat, hogy az oltás előtti napokban találkozott a koronavírussal, ám a teszt ekkor még nem mutatná ki a fertőzést – részletezte híradónknak.

kórház doktorok orvos
GettyImages-1206945181
SZG_9534
Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1206945181