Előfizetői tartalom

Honnan jöhet a következő gyilkos járvány? Olyan vírusok keringenek még a világban, amelyekről jobb is, ha nem tudunk

Portfolio
Súlyos betegségeket okoznak világszerte az állatokról emberekre átugró vírusok, ha helyesek a feltételezések, akkor a világszerte pusztító koronavírus-járvány is hasonlóképpen indulhatott, talán egy denevértől. A koronavírus eredetének kutatását nemrég leállították Kínában, pedig ez kulcsfontosságú lenne a jövőbeli járványok megelőzése szempontjából is. Bár látszólag mindig Ázsiából és Afrikából indulnak ki ezek a súlyos járványkitörések, a világ minden táján vannak olyan állati eredetű vírusok, amelyek a jövőben potenciálisan veszélyesek lehetnek és akár egy globális járvány kirobbanásával is fenyegethetnek, ha megtanulnak emberről emberre terjedni.

A vírusok mindig is át tudtak jutni állatról emberre Több súlyos járvány tört ki a közelmúltban annak következményeként, hogy állati vírusok "átugrottak" emberekre. Csak hogy párat említsünk, ilyen volt például az ebola és a zika is. A covid is ebbe a körbe tartozhat, az alapján legalábbis, hogy a SARS-CoV-2-höz nagyon hasonló koronavírust találtak denevérekben, amiből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái