GettyImages-1205397116
Üzlet

Nagyot ment az IBM felhőalapú üzletága, ebben van a vállalat jövője

Portfolio
A tegnapi piaczárást követően tette közzé az IBM a harmadik negyedéves eredményeit. Összességében a vállalat az elemzői várakozásoknak megfelelően teljesített, az árbevétel 2,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a felhőalapú szolgáltatásokból származó bevételek azonban közel 20 százalékkal emelkedtek.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az IBM tegnapi gyorsjelentése nem okozott nagy meglepetést:

a vállalat teljes árbevétele 2,6 százalékkal volt alacsonyabb a negyedévben, ami így 17,56 milliárd dollár volt, de még így is enyhén meghaladta az elemzők által becsült 17,54 milliárd dollárt.

Az egy részvényre jutó eredmény a várakozásoknak megfelelően alakult, 2,58 dollár volt a második negyedévben.

James Kavanaugh, CFO szerint

az ügyfelek továbbra is a rövidtávú prioritásokkal vannak elfoglalva, beleértve a működési stabilitást, a készpénz megőrzést és a rugalmasság kialakítását, ami nem kedvez a tőkebefektetéseknek.

Ez pedig nyilatkozata szerint néhány projekt és beruházás elhalasztását eredményezte.

A vállalati szintű árbevétel csökkenése ellenére azonban egyes területek kifejezetten jól teljesítettek.

Az IBM teljes felhőalapú bevétele 6 milliárd dollár volt, 19 százalék volt a növekedés a negyedévben.

Ha pedig az elmúlt egy évet tekintjük akkor a cloud bevételek elérik a 24,4 milliárd dollárt, 22 százalékkal magasabb szinten állnak, mint egy évvel korábban. A felhőalapú szolgáltatásokból befolyó magas bevételek alátámasztják, hogy miért a „hybrid-cloud” iparágat célozza meg az IBM, amiben piacvezető szerepre tör (ennek érdekében vitte véghez például a Red Hat két évvel ezelőtti, 34 milliárd dolláros felvásárlását is). Ez utóbbi, vagyis a Red Hat árbevételei 17 százalékkal nőttek. A vállalatvezetés közel 1000 milliárd dollárra becsüli a hibrid-cloud iparág méretét, így növekedésre bőven van még hely, amennyiben sikeresen valósítják meg a stratégiát. 

A hibrid-cloud lényege, hogy az adatok egy részét a cloudban, egy részét pedig saját szervereken tárolják az ügyfelek, gyakran felügyeleti követelmények miatt, például a pénzügyi vállalatok és az egészségügyi intézmények esetén.

A vállalat még október 8-án jelentette be, hogy leválasztja IT infrastruktúra-szolgáltatási üzletágát, amely az ügyfelek informatikai infrastruktúrájának modernizálását és a multi-cloud környezet kezelését végzi majd. A leválasztással egyszerűsödik az üzleti modell, így a menedzsment is jobban tud fókuszálni majd egyes területekre.

Az IBM árfolyama tegnap 0,3 százalékkal került lejjebb és idén így már 6,3 százalékos mínuszban van.

ibm

(Reuters, IBM)

Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

GettyImages-1191984095
repulomaszkcovid
trader
oltás
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
repulomaszkcovid