pro
Üzlet

Úgy rendelték az első napon az iPhone 12 telefonokat, mintha muszáj lenne

Portfolio
Jóval több iPhone 12-es telefont rendeltek az első 24 órában a vásárlók, mint tavaly a 11-es modellből ugyanezen időszakban – állítja a TF International Securities elemzője.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az elemző szerint az Apple 2 millió darab iPhone 12 telefonra kapott megrendelést az első 24 órában, tavaly ehhez képest az iPhone 11-ből mindössze 800 ezer darabot rendeltek.

De a teljes hétvégét tekintve elmaradhattak az új modell megrendelései a tavalyitól, 9 millió darab iPhone 12 készüléket rendelhettek a vásárlók, szemben az iPhone 11 12 millió darabos első hétvégi adatától. Az elemző szerint az iPhone 12 Pro eladásai a vártnál erősebbek lettek, Kínának köszönhetően.

TF International Securities elemzője, Ming-Chi Kuo meglehetősen jó track recorddal rendelkezik, ami az Apple értékesítéseinek és bevételeinek előrejelzését illeti, így különösen nagy figyelmet kaphatnak most a becslései, miután az Apple felhagyott az értékesítési darabszámok publikálásával.

Sok elemző arra számít, hogy egy „szuperciklus” jön az iPhone-értékesítéseknél a folyó pénzügyi évben, ami októberben kezdődött, köszönhetően annak, hogy egy hatalmas felhasználói bázis vár most készülékcserére és az 5G elérhetőségének bővülése szintén új, 5G-képes telefonok vásárlására készteti a fogyasztókat.

Ming-Chi Kuo elemzésének főbb pontjai:

  • Az iPhone 11 árának 599 dollárra csökkentése gyengítette a keresletet az iPhone 12 iránt az előrendelések során.
  • A jobb kamerával felszerelt iPhone 12 Pro értékesítéseit Kína dobta meg, ahol már szélesebb körben elérhető az 5G. Kína adta az iPhone 12 Pro keresletének 35-45 százalékát.
  • Várhatóan az iPhone 12 Mini és az Pro Max készülékekre kisebb lesz az érdeklődés, mint a 12 és a 12 Pro modellekre.
  • Az iPhone 12 Mini valószínűleg nem lesz túl népszerű Kínában a kicsi kijelző és a dupla SIM hiánya miatt.
  • A leszállítási idő 5-10 nap, ami azt jelzi, hogy nagyobb a kereslet, mint amekkora készlettel az Apple rendelkezik a készülékekből.

Az Apple árfolyama 1,3 százalékos pluszban tartózkodik ma, amivel kismértékben felülteljesítő az  irányadó amerikai indexekhez képest.

(CNBC)

trader
GettyImages-104718926
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
trader