Előfizetői tartalom

A skandináv tőkepiaci fordulat – avagy út a világ gazdasági elitjébe

Portfolio
Európában, főleg annak kontinentális részén jelenleg a tőkepiacok kevésbé játszanak fontos szerepet a gazdaság szempontjából, a banki finanszírozás dominanciája jellemzi az egyes országokat. Ez alól kivételt képez az Egyesült Királyság és Skandinávia, utóbbi azért különösen érdekes, mivel nem angolszász hagyományokkal, kis lélekszámmal és nyitott gazdasággal rendelkező országok alkotják.  Ezekben a paraméterekben igencsak hasonlít Magyarországra, valamint a régiónk többi országára. Gergely Ádám, a BÉT szakértője világítja meg írásában azokat a tényezőket, amelyek a skandináv országokat nem csupán az európai, de a globális tőkepiaci térképre is feltették.

2020-ban ha megnézünk egy globális tőkepiaci képet az körvonalazódik, hogy a legerősebb és legrelevánsabb két térség az USA, valamint az ázsiai régió. Az USA piaca méreténél fogva, míg az ázsiai régió a növekedési ütemében egyedülálló. Európában, főleg annak kontinentális részén jelenleg a tőkepiacok kevésbé játszanak fontos szerepet a gazdaság szempontjából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés