telenor
Üzlet

G7: Több mint 100 milliárd forintot fizetett a magyar állam a Telenor-részesedésért

Portfolio
Tavaly októberben 25 százalékos részesedést szerzett a magyar állam az Antenna Hungárián keresztül a Telenor Magyarországban. A felek akkor nem közölték a vételárat, az Antenna Hungária tavalyi éves beszámolójából viszont kiderült, hogy 101 milliárd forintba került az államnak a 25 százalékos részesedés, írja a G7.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

2018 márciusában egyezett meg a Telenor a cseh PPF Csoporttal arról, hogy eladja a cseh befektetőnek a Telenor kelet-közép-európai operációját. A tranzakció magában foglalta a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

Tavaly októberben a magyar állam az Antenna Hungárián keresztül szerzett 25 százalékos részesedést a Telenor Magyarországban.

A vételárat akkor nem hozták nyilvánosságra a felek, a G7 azonban most arról ír, hogy az Antenna Hungária éves beszámolója szerint az állami cég 101,16 milliárd forintért vásárolta meg tavaly ősszel a TMT Hungary nevű társaság 25 százalékos tulajdonhányadát, a TMT Hungary az a vállalat, amely kézben tartja a magyar Telenort, illetve a csoport ingatlanos cégét, a Telenor Real Estate Hungary Zrt-t.

A tranzakciót részben a magyar állam 55 milliárd forintos tőkeemeléséből, részben pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 46 milliárd forintos hiteléből finanszírozták.

A PPF Group a teljes régiós Telenor-csomagért 2,8 milliárd eurót fizetett, a Telenor Magyarország 25 százalékos részesedéséért a magyar állam által fizetett 101 milliárd forintos vételár alapján a Telenor Magyarország értéke 404 milliárd forint, akkori euró árfolyammal számolva 1,23 milliárd forint, ami a PPF által fizetett 2,8 milliárd euró 44 százaléka, miközben az elmúlt években a régiós Telenor EBITDA-jának csak 36 százalékát hozta, írja a G7, az eredményrészesedés alapján a magyar Telenorra csak 1 milliárd euró jutna, ez alapján pedig a 25 százalékos részesedésre is, mint amennyit a magyar állam fizetett.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
boris johnson brexit no deal
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

jakabferenc