tőzsde piac részvény getty stock
Üzlet

Gyorsan emelkedésbe kapcsoltak a tőzsdék

Portfolio
Nemzeti ünnepünkön a Budapesti Értéktőzsde zárva tart, de Európa börzéin a sima pénteki napnak megfelelően indul a kereskedés. Egyértelmű irány a keleti részvénypiacok hajnali mozgásaiból nem rajzolódik ki.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Hamar elillant az óvatos hangulat

A londoni és a frankfurti tőzsdén gyorsan megjött a befektetők vételi kedve, így már délelőtt 1% körüli emelkedést láthatunk. Hasonlóan teljesít a francia és a spanyol részvénypiac is. A piaci hangulatot leginkább a koronavírus-válság hírei mozgatják, most azonban aligha ez a fő tényező, hiszen a járványról nem sok jó hír érkezett ma sem, és a mentőcsomagokról sem jöttek újabb információk. A befektetők óvatos optimizmusát erősíthette a Trump-Biden elnökjelölti vita, amiben egyrészt mindketten jóval felelősebb politikus képét mutatták, mint az első vitában, másrészt talán a tőkepiacok számára kedvezőbbnek ítélt Trump esélyeit növelhette.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mi ünneplünk, de Európa kereskedik

Ázsiában vegyesen zártak a vezető tőzsdék pénteken, és a még nyitva tartó térségbeli börzéken sem alakult ki egyértelmű trend.  A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,25 százalék emelkedéssel, 23 534 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,42 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,11 százalékos, a tajpeji pedig 0,14 százalékos gyengüléssel zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó börzék közül a sanghaji 0,81 százalék gyengülést, a hongkongi 0,15 százalék erősödést, a szöuli pedig 0,28 százalék emelkedést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 21 centtel (0,49 százalékkal) 42,25 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként 0,14 százalékkal (2,60 dollárral) 1907,20 dollárra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mol bubi