5ghalozat
Üzlet

Öt részvény, amivel meg lehet játszani a hamarosan teljes erővel lecsapó 5G-őrületet

Portfolio
Bár a koronavírus-járvány nem segítette az 5G hálózatfejlesztéseket sem az elmúlt hónapokban, ami késik, nem múlik, előbb-utóbb lendületet vesz majd a folyamat, ez pedig kedvez a hálózati eszközöket gyártó cégeknek. Ha pedig a Huawei-t több országban kitiltják az 5G-hálózatokból, az kedvez az európai és amerikai cégeknek, sőt, kisebb vállalatok is profitálhatnak belőle. A Buffalo Small Cap Fund alapkezelője 5 kispapírt nevezett meg, amelyek hasznot húzhatnak az 5G terjedéséből és amelyek emiatt érdekesek lehetnek most a befektetőknek.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az alábbiakban áttekintjük, hogy mivel foglalkozik ez az öt cég, mi a sztori a papírokban, milyenek a növekedési kilátásaik és hogy milyen véleménnyel vannak a részvényeikről az elemzők.

Adtran

Az amerikai vállalat hálózati és kommunikációs eszközöket gyárt. Két divízióra osztja tevékenységét, az egyik a hálózati megoldások, ami hardver-és szoftvertermékeket kínál vállalati ügyfeleknek, míg a szolgáltatások és támogatás divízió hálózattelepítést és karbantartást végez. A Buffalo Small Cap Fund alapkezelője szerint az Adtran részvényein keresztül lehetne a legjobban megjátszani a Huawei európai piaci részesedésének csökkenését, ami pedig megtörténhet, tekintve, hogy folyamatosan nyomás alatt van a Trump-kormányzat felől a kínai távközlési óriás és több ország is aggódik amiatt, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a cég.

Az Adtran egy 2021-es befektetési sztori lehet, miután felgyorsulnak a hálózatfejlesztések a cég olyan nagy ügyfeleinél, mint a BT Group, a Deutsche Telekom, vagy az Orange. Az elemzők egyébként a következő évekre folyamatos profitnövekedést jósolnak.

A vállalat részvényei jó teljesítettek idén, bár nem olyan jól, mint a Nasdaq index, „csak” 18 százalékkal értékelődtek fel. A céget követő elemzők 43 százaléka ajánlja most vételre a papírokat és az átlagos célárral számolva 22 százalékos felértékelődési potenciál adódik.

adtranarfolymaa

Calix

A Calix egy cloud-és szoftverplatformokat, rendszereket és szolgáltatásokat kínáló globális vállalat, amely egységes hozzáférési hálózatot, intelligens otthoni rendszereket és üzleti szolgáltatásokat értékesít. A vállalat a kisebb, regionális amerikai szélessávú szolgáltatásokat kínáló cégekhez hasonlóan a hálózatfejlesztésekre fordított megnövekedett költekezésből profitálhat. A Calixnál az elmúlt években felpörgetett szoftverszolgáltatásoknak köszönhetően elkezdett eltolódni a bevétel az alacsonyabb profit marzsú hardver értékesítésekről, ami a cégszintű profitabilitás javulását eredményezi.

A részvények elemzői megítélése és árazása
  vételi ajánlások aránya elemzők száma felértékelődési potenciál EPS CAGR 2019-2022 P/E* EBITDA-marzs* EV/EBITDA*
Adtran 43% 7 22% 91% 43,2 5% 12,2
Calix 100% 3 43% -- -- 12% 50,2
Ciena 79% 19 29% 14% 15,2 19% 8,0
Inphi 88% 16 23% 38% 33,0 37% 22,0
Lumentum 88% 16 24% 8% 14,2 35% 8,7
*12 havi előretekintő, forrás: Refinitiv, Portfolio        

Az elemzők várakozásai szerint az elmúlt két év bevételcsökkenése után 2020-tól a bevétel és a profit folyamatos növekedése jöhet.

A társaság részvényeinek árfolyama 6 százalékkal menetelt felfelé idén és az elemzők átlagos célára alapján további 43 százalékos emelkedés jöhet. Csak 3 elemző követi a vállalatot, de mindegyikük vételre ajánlja.

calix

Ciena

Az optikai hálózatokat működtető Ciena lehet a másik nagy nyertese a Huawei-től való elfordulásnak elemzői vélemények szerint. Szeptember elején nagyot esett a részvények árfolyama, miután a vállalat vezérigazgatója a negyedéves eredményeket bemutató konferenciahíváson arra figyelmeztette a befektetőket, hogy a koronavírus-járvány következtében a bevételek nyomás alá kerülhetnek a következő néhány negyedévben. De hozzátette, hogy a gyorsabb hálózatok iránti kereslet éves szinten 25-30 százalékkal nő, ami azt jelenti, hogy hamarosan kénytelenek lesznek költeni a fejlesztésekre a Ciena ügyfelei.

Az árfolyamesést követően elemzők szerint vonzóbb lett a részvény és további pozitívum, hogy meglehetősen széleskörű szolgáltatást kínál a vállalat. A papír 4,5 százalékos mínuszban van az év eleje óta és a célárak átlaga alapján közel 30 százalékos felértékelődési potenciált látnak a részvényben az elemzők. A céget követő elemzők többsége, 79 százaléka vételre ajánlja a papírokat.

ciena

Inphi

Az Inphi alkatrészeket gyárt a hálózati eszközgyártók, a távközlési szolgáltatók és az adatközpontok számára. valódi növekedési sztori a vállalat, 2019 és 2022 között évente átlagosan 38 százalékos növekedést várnak az egy részvényre jutó eredményben az elemzők a cégtől. Viszont ennek megfelelően a részvények sem olcsók, 33-szoros 12 havi előretekintő P/E rátán forognak a papírok, a befektetők árazzák a nagy növekedést. A prognózisok szerint a cég ügyfelei között 2022-ben pöröghet fel a költekezés.

Az elemzők várakozásai szerint idén közel duplázódhat a bevétel és a nettó eredmény is a vállalatnál és további növekedés jöhet a következő két évben.

Az Inphi árfolyama közel 63 százalékos pluszban áll idén és az elemzők további 23 százalékos felértékelődési potenciált látnak benne. Ennek megfelelően a céget követő elemző 88 százaléka vételre javasolja a papírokat.

inphi

Lumentum

Optikai alkatrészeket gyárt a vállalat, többek között az iPhone-ban használ lézer szenzorokat. A cég éppen azon van, hogy az alacsony marzsú üzletágak felől a nagyobb hozzáadott értékű termékek felé mozduljon el, ahol kisebb a verseny. Az elemzők folyamatos bevételnövekedést várnak a következő évekre, de a profit növekedése 2022-ben megakadhat.

Idén 6 százalékos pluszban áll a részvény és 24 százalékos felértékelődési potenciált látnak a papírban az elemzők. A részvény viszonylag olcsó P/E ráta és EV/EBITDA alapján, de ehhez alacsonyabb növekedési várakozások társulnak.

lumentum

Címlapkép: Getty Images

vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
GettyImages-1211246429 (2)
koronavirus covid-19
európai bizottság
moderna
olajkút
ratatics péter
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
GettyImages-1211246429 (2)