allianz
Üzlet

Portugál gázszolgáltatóban vásárolt többségi részesedést az Allianz

MTI
Portfolio
A német Allianz biztosító társaság befektetési alapja, az Allianz Capital Partners (ACP) többségi részesedést vásárolt a portugál GGND gázszolgáltató vállalatban.
A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza is.

Az Allianz honlapján hétfőn publikált bejelentés alapján az ACP a Galp Gás Natural Distribuiçao (GGND) gázszolgáltató vállalat 75,01 százalékos részesedését vásárolta meg a Galp Energía S.A. energiaipari vállalattól.

A Galp Energía 368 millió euróban adta meg a vételárat, ami az adósságokkal együtt 1,2 milliárd euróra teszi a GGND piaci tőkeértékét. A tranzakció lezárása 2021 első negyedévében várható.

A GGND 13 ezer kilométeres gázvezeték hálózatot üzemeltet Portugáliában és 1,1 millió háztartást lát el földgázzal, többek között Lisszabonban is. A GGND vezetékhálózatának 95 százaléka hidrogén, megújítható forrásból származó szintetikus gázok és biometán szállítására is alkalmas, emellett hosszú élettartamú és alacsony karbantartásigényű polietilén műanyag vezetékekből áll.

A cég a két előző negyedévet veszteséggel zárta.

Az Allianz árfolyama 0,4 százalékkal került ma lejjebb, míg idén 25,8 százalékos mínuszban van.

allianz

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844