sap
Üzlet

Zuhan az SAP, alaposan elrontotta a hangulatot

Portfolio
Hatalmas zuhanással, közel 20 százalék mínuszban kezdte meg a mai kereskedést az SAP, a német szoftvercég részvényárfolyama azután esett nagyot, hogy a vállalat idén már második alkalommal rontotta a várakozásait.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Közel 20 százalék mínuszban indult ma a kereskedés az SAP papírjaival, ezzel közel 30 milliárd euróval csökkent a legnagyobb értékű európai tech vállalat piaci értéke, ilyenre az elmúlt 24 évben nem volt példa.

sap

Az esés tovább rontott az egyébként sem túl jó európai részvénypiaci hangulaton, az SAP esése mélybe rántotta a német DAX indexet is, amely közel 2,7 százalék mínuszban nyitott, ezzel a fontosabb európai részvényindexek közül a legrosszabban teljesítő hétfő délelőtt.

dax

Az SAP esésében szerepet játszik, hogy

  • a német vállalat valamivel az elemzői várakozások alatt teljesített a harmadik negyedévben, az árbevétel 4, az operatív eredmény 12 százalékkal csökkent,
  • a menedzsment visszavágta a 2020-as várakozásait, arra hivatkozva, hogy a Covid-19 járvány miatti korlátozások érintették a cég üzletmenetét, és a nehéz helyzetbe jutott iparága kilábalása tovább tart majd a korábban vártnál. Az idei évre 27,2-27,8 milliárd eurós bevételle számol a menedzsment, a korábbi várakozás 27,8-28,5 milliárd euró volt, a felhő bevételek a korábban várt 8,3-8,7 helyett 8,1-8,5 milliárd eurót érhetnek el,
  • A következő években a bevételek csak mérsékelten emelkedhetnek, a tisztított üzemi eredmény pedig akár csökkenhet is, 2023-ban a korábban várt 15 helyett az operatív eredmény 11,5 milliárd euró lehet,
  • a gyorsjelentést követően a JP Morgan 160-ról 120 euróra csökkentette az SAP-re vonatkozó célárát, az ajánlás a korábbi felülsúlyozás helyett már csak semleges, a Citi pedig arra hívta fel a figyelmet a negyedéves számok közzététele után, hogy az SAP gyenge számai a teljes európai tech és szoftverszektor részvényeinek piacán rontja a hangulatot.

Címlapkép: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

mol bubi