fiat chrysler
Üzlet

Rekordokat döntve lett újra nyereséges a Fiat Chrysler

Portfolio
A gyenge előző negyedév után erős harmadik negyedévet zárt a Fiat Chrysler, és bár az értékesítés összességében csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, a társaságnak sikerült profitot termelnie, ráadásul a bázisidőszakot jelentősen meghaladó mértékben.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Közzétette legfrissebb számait Fiat Chrysler, a harmadik negyedévben a gyártó és a konszolidációs körbe bevont lányvállalatok összértékesítése a tavalyi év azonos időszakához képest 6 százalékkal 967 ezer darab járműre esett vissza. Miközben a cég legnagyobb piaci zsugorodtak a tavalyi évhez képest, a gyártó piaci részesedése az EMEA régióban és Latin-Amerikában nőtt, Észak-Amerikában pedig maradt a tavalyi szinten.

Részben az értékesítés visszaesésének betudhatóan az árbevétel is csökkent, szintén 6 százalékkal, így 25,8 milliárd eurós bevételt könyvelt el a cég.

Talán ami a legnagyobb meglepetés volt a gyorsjelentésben, hogy a cég újra nyereséget tudott felmutatni, ráadásul a tavalyi év azonos időszakához képest is 16 százalékkal 2,3 milliárd euróra nőtt a tisztított üzemi eredmény, ami közel duplája volt az 1,15 milliárd dolláros elemzői várakozásnak, és egyben rekordnak is számít. A rekord üzemi eredmény mellett az üzemi marzs is rekord szintre emelkedett, tavalyi 7,2 százalékról 160 bázisponttal 8,8 százalékra. Az adózott eredmény szintén nőtt, a tavalyi szinthez viszonyítva 21 százalékkal 1,5 milliárd euróra, míg tisztított EPS 20 százalékkal 0,97 euróra emelkedett.

A társaság likviditási helyzete is jelentős mértékben javult, a tavalyi 17,5 milliárd euróhoz képest 27,1 milliárd euró készpénze volt a cégnek szeptember 30-án.

A kilátásokkal kapcsolatban a cég az összes piacán felfelé módosította az értékesítésre vonatkozó idei várakozását. A gyártó korábban visszavonta az idei évre szóló iránymutatását, viszont ezzel kapcsolatban is kaptunk frissítést, most üzemi eredmény soron 3-3,5 milliárd dollárt várnak a 2020-as pénzügyi évre, viszont hozzátették, hogy a mostani iránymutatás feltételezi, hogy nem lesz újabb jelentősebb diszrupció a koronavírus miatt.

Korábban egyébként írtunk róla, hogy Reuters az ügyhöz közelálló forrására hivatkozva arról számolt be, hogy zöld utat adnak az EU-s trösztellenes felügyeleti szervek a PSA és a Fiat Chrysler egyesülésének. A 38 milliárd dolláros üzlet keretében a világ negyedik legnagyobb autógyártója jöhet létre.

A Fiat Chrysler árfolyam a rossz nemzetközi hangulat mellett esik az olasz tőzsdén, bár a kezdeti csúnya mínuszt sikerült ledolgoznia az árfolyamnak, így ma 2,5 százalékkal került lejjebb, idén pedig 18,9 százalékot gyengült.

fiat chrysler

Címlapkép: Arne Dedert/dpa (Photo by Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
covid kórház koronavírus járvány
bika spx csucs
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

vonatvasutmagyarshutter-20170719