samsung
Üzlet

A Samsung lehet a tech háború nyertese

Portfolio
Erős negyedévet tudhat maga mögött a Samsung, mind az értékesítés, mind a profit nőtt a tavalyi szintekhez képest, és valószínűsíthető, hogy ez részben a Huawei ellen hozott amerikai szankcióknak volt köszönhető, melynek következtében a Samsung piacot tudott szerezni a riválistól.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Közzétette legfrissebb számait a Samsung, a cég árbevétele 8 százalékkal 66,96 ezer milliárd dél-koreai vonra nőtt, amely részben annak volt betudható, hogy az okostelefon értékesítés 50 százalékkal ugrott meg, miközben a mikrochipekből származó profit 82 százalékkal nőtt.

A koreai tech óriási harmadik negyedéves adózott eredménye 48,8 százalékkal 9,36 ezer milliárd vonra emelkedett.

A Samsung okostelefon és chipszegmensének erős teljesítményében valószínűsíthetően szerepe van a kínai rivális Huaweiel szemben hozott amerikai szankcióknak, az értékesítés növekedése feltehetően annak a jele, hogy a Samsung piaci részesedést szerzett a Huaweitől a harmadik negyedévben.

A kilátásokkal kapcsolatosan a Samsung arról számolt be, hogy a negyedik negyedévben a profit csökkenhet a gyenge szerverchip kereslet, az okostelefon piacon növekvő verseny, a koronavírus miatti diszrupciók, és az USA-Kína közti kereskedelmi feszültségek miatt.

A Samsung árfolyama idén 4,1 százalékot emelkedett.

Címlapkép: Chung Sung-Jun/Getty Images

müller cecília operatív törzs tisztifőorvos
frankfurt
proptech
tizezer forint bankjegy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
frankfurt