Előfizetői tartalom

Ez a legnagyobb félelem az amerikai elnökválasztással kapcsolatban

Portfolio
Teljesen más gazdasági környezetre kell felkészülniük a befektetőknek attól függően, hogy Donald Trump vagy Joe Biden nyeri az amerikai elnökválasztást, hiszen eltérő pályán haladhat a gazdaság az adók, kormányzati kiadások, de a kereskedelmi megállapodások terén is. Jelenleg Biden esélyesebb a közvéleménykutatások szerint, de a csatatér államokban szoros a verseny, amely már 4 évvel ezelőtt is sikert hozott Trump számára. A piacnak a legrosszabb hír egy megtámadott végeredmény lenne, melyben a bizonytalanság hosszabb távon is fennmaradna.

Az Invesco globális stratégája szerint a piacok múlt heti volatilitása a nagy bizonytalanságnak köszönhető. A megtámadott eredményen kívül minden végeredmény, különösen a teljes győzelem jó hír lenne a befektetők számára. Az elemző szerint, ha bármelyik fél megszerzi a kongresszust és az elnöki széket is, könnyedén átviheti terveit, egy esetleges demokrata győzelem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái