Előfizetői tartalom

Eladja a Huawei a Honort

Portfolio
Már korábban is felröppentek hírek arról, hogy a Huawei tárgyalásokat folytat a Digital China Grouppal a Honor nevű okostelefon egységének eladásáról, akkor az ügylet összértékét még 3,7 milliárd dollárra taksálták. Ehhez képest az Honor végül 15 milliárd dollárért kel el most, amit több szereplő számára értékesítenek, köztük van a már említett Digital China Group is.

A lépés mellett azért szánta el magát a Huawei, mert megváltoztak a cég prioritásai az ellenük hozott amerikai szankciók fényében, és a továbbiakban a csúcskategóriás Huawei telefonokra fognak koncentrálni az Honor márka helyett, amellyel egyébként a fiatalokat, és a költségtudatosabb fogyasztókat célozták meg. Az ügylet a hírek szerint teljes mértékben készpénz tranzakció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés