Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson a Dow Jones, három évtizede nem állt fel ilyen gyorsan a padlóról

Portfolio
Február közepe után ismét történelmi csúcsra emelkedett a Dow Jones, miután a hétfői kereskedésben közel 30 ezer ponton zárt a részvényindex. Mindezt pedig rekord gyorsasággal sikerült elérnie, legalábbis az elmúlt három évtizedben nem volt arra példa, hogy korábbi csúcsról ekkora esést követően ilyen hamar magára találjon a Dow Jones. Ennek számos oka van, köztük a hatékony vakcinákkal kapcsolatos bejelentések, a vártnál jobb vállalati teljesítmények, de az amerikai elnökválasztás lefutása is. Több vállalatot is kiemelhetünk a Dow Jonesból, amelyek kiválóan szerepeltek az elmúlt időszakban és hozzájárultak a mostani újabb rekordhoz, mint amilyen a UnitedHealth, de akár a Honeywell vagy a Caterpillar is többek között.

Ismét történelmi csúcson a Dow Jones Legutóbb még a koronavírus-járvány előtt, február 12-én emelkedett rekordmagas értékre a Dow Jones, akkor 29 551 ponton zárt a részvényindex. A járvány kitörését követően azonban innen március 23-ra leesett egészen 18 591 pontig, vagyis alig több, mint egy hónap alatt elvesztette értékének közel 40 százalékát. Innentől azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés