bet4
Üzlet

Tovább száguld a magyar sztárrészvény

Portfolio
Megállíthatatlannak tűnik a Masterplast, az árfolyam kicsit több mint egy hete tartó ralija ma tovább folytatódik, így ismét történelmi csúcsra került az árfolyam.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Masterplast részvények árfolyama a mai kereskedésben 8,4 százalékot emelkedett, napközben pedig már 1 300 forinton körül is jártak a papírok, amely újabb történelmi csúcsot jelentett. Ezzel idén a részvények közel 71 százalékot emelkedtek, míg a november 12-i gyorsjelentés óta, vagyis kicsit több mint egy 1 hét alatt pedig mintegy 56 százalékot, és így a CIG Pannónia után a második legjobban teljesítő hazai papír idén.

A befektetők alapvetően azt árazták be, hogy a vállalat üzletmenete rezisztens a koronavírus-járvánnyal szemben, a bevételek is nőnek, a marzsok is javulnak, új iparágba, az egészségiparba is belépett idén németországi akvizíciójával a cég.

A Masterplast kilátásaival, terveivel, az osztalékkal és akvizíciókkal kapcsolatban korábbi interjúnkban nyilatkozott Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

A Masterplast grafikonja egészen elképesztően néz ki, ami viszont intő jel lehet, hogy minden időtávon túlvett a részvény, napi charton 90,6-os, heti charton 88,6-os, míg havin 84-es az RSI értéke, így egy visszahúzás várhatóan érkezni fog majd.

mplasz

A Masterplast a mai 108,6 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén. A mai forgalom is bőven meghaladja a részvény átlagos napi forgalmát.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bécs