Előfizetői tartalom

Spekuláció vagy jó befektetés: merre tovább, bitcoin?

Portfolio
A leghíresebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a múlt héten átlépte a 18 000 dolláros szintet, ezzel olyan magasságokba emelkedett, amilyenre a 2017-es hype óta nem volt példa. Akkor gyors lefordulás követte a szárnyalást, kipukkadt a lufi, a kriptodeviza jegyzése kevesebb, mint 2 hónap alatt közel 65 százalékot zuhant. Adja magát a kérdés, hogy a mostani rali a három évvel ezelőttihez hasonlóan pusztán spekulatív jellegű-e, vagy komolyabb fundamentális okok is meghúzódnak a háttérben? Cikkünkben megnézzük, miben lehet más a helyzet, mint 2017-ben volt.

A bitcoin árfolyama idén közel 155 százalékkal került feljebb, már nagyon közel van a kriptodeviza jegyzése a 2017 decemberi, közel 20 000 dolláros árfolyamhoz. Adódik a kérdés, hogy az ezelőttihez hasonlóan spekulatív jellegű-e a rali, vagy más, komolyabb okok is meghúzódhatnak a folyamat mögött. A CNBC kutatása alapján pontokba szedve felsoroljuk az érveket amellett, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái