Előfizetői tartalom

Életjelet adott az olajpiac, itt még akár nagy dolgok is történhetnek

Portfolio
Az idei év eddigi nagy vesztesei közé tartozott az energiaszektor, amelynek vállalatai, főleg az olaj- és gáztermeléssel foglalkozók szenvedtek a koronavírus-járvány következményeitől. Az elmúlt hónapban azonban valami megmozdult, és a hatékony koronavírusos vakcinák hírére elkezdtek emelkedni az árfolyamok, ami jól jelzi, hogy már a jobb kilátások reményére is reagálnak a részvények. Az energiaszektor hosszabb távú kilátásai kifejezetten jónak tűnnek és számos részvény tűnik olcsónak, bár vannak kockázatok is. Számos indok szól azonban amellett, hogy magasabb olajárak jöhetnek a jövőben, amire egyelőre sokan csak legyintenek. Azonban ha így lenne, és beigazolódik egyesek 100 dolláros olajárfolyam-jóslata, akkor vannak olyan részvények, amikbe már most érdemes lehet befektetni, de legalábbis figyelemmel követni.

Hátul kullog az energiaszektor, de valami beindult Az energiaszektor, köztük az olajipar részvényei novemberben szinte a semmiből másztak vissza és raliztak egy nagyot, miután a Pfizer és a BioNTech bejelentette, hogy 90 százalék feletti hatékonyságú oltóanyaggal rendelkeznek a koronavírus ellen. Az S&P Oil & Gas Exploration & Production tőzsdén kereskedett alap (ETF) több, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés