Előfizetői tartalom

Végh Richárd: az ESG térnyerése lehetőség és veszély is

Portfolio
Tőzsdei kibocsátók számára az ESG térnyerése lehetőség és veszély is. Lehetőség a pozitív megkülönböztetésre, ezáltal több befektető, jobb értékeltség érhető el. De ha alapvető elvárássá válik, akkor, aki nem kezdi el időben, az több befektetőnél teljesen kimaradhat a befektethető univerzumból, ami az értékeltséget is lefelé módosíthatja, mondta el a Portfolio-nak Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, akit a Magyar Közgazdasági Társaság Fenntarthatósági Szakosztálya tegnap újra elnökének választotta.

Tegnapi ülésén a Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítási Szakosztálya, illetve mostantól Fenntarthatósági Szakosztálya, újra elnökének választotta. Pontosan miről szól ez a pozíció? Végh Richárd: A tőzsdéknek fontos katalizátor szerepe van a tőkepiac központi szereplőjeként, a legjobb, követendő gyakorlatok elterjesztésében. Ilyen a tőzsdei cégek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái