Előfizetői tartalom

Koronavírus-vakcina: ezekre a mellékhatásokra készülhetünk

Portfolio
Enyhe és többnyire egy napon belül elmúló mellékhatásokról számoltak be a Pfizer és a Moderna tesztalanyai a koronavírus-vakcinák klinikai vizsgálatai során. Egy kaliforniai professzor szerint az első dózis után az emberek 25-50 százaléka tapasztalhat valamilyen mellékhatást, míg a második dózis után még többen, de az amerikai hatóságok szerint ez nem gond, mert azt jelzik, hogy épül ki az immunitás.

Nemrégiben mind a Pfizer, mind a Moderna rendkívül jó hatékonysági adatokat közölt a koronavírus elleni vakcinajelöltjéről, 94,5, illetve 95 százalékos hatékonyságokról számoltak be a fázis 3 tesztek kiértékelésekor. A két cég állítása szerint a tesztalanyok nem jelentettek súlyos mellékhatásokat, a WVPI-TV erről kérdezett résztvevőket. Az egyik hölgy, aki még március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés