Előfizetői tartalom

Új EV-gyártó érkezik a tőzsdére

Portfolio
Egy újabb elektromos járműveket gyártó cég készül a tőzsdére, ezúttal a Lion Electric jelentette be, hogy (talán már megszokott módon) összeolvadással lépne a nyilvános piacokra, a tranzakció másik oldalán pedig a Northern Genesis Acquisition áll, amely egy SPAC, vagy biankó vállalat. A tőzsdére lépéssel a cégnek az a célja, hogy felfuttassa a gyártást és kiszolgálja az elektromos járművek iránti egyre növekvő keresletet.

A québeci székhelyű vállalatot 2008-ban alapították és leginkább a sárga elektromos iskolabuszairól lehet ismerni. A cég a tranzakcióval 500 millió dollár készpénzhez jut, amelyet az amerikai gyártási kapacitások bővítésére, akkumulátorrendszerek fejlesztésére, és egy akkumulátorrendszer összeszerelő üzem felépítésére fog fordítani. A tranzakció zárására várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés