Előfizetői tartalom

Alig repülnek a gépei, mégis történelmi csúcson a Wizz Air árfolyama

Portfolio
A Wizz Air a friss repülési statisztikák szerint május óta a legalacsonyabb utasforgalmat bonyolította le, ugyanakkor elsőre furcsának tűnhet, hogy az árfolyam meg történelmi csúcsára emelkedett ezzel egyidőben. Ennek azonban megvan a maga befektetői logikája, hiszen a piaci szereplők már a jövő győzteseit árazzák be, akik erősebben jöhetnek ki a válságból és az alacsonyabb versenyben több teret szerezhetnek a légiközlekedésben. Nem volt ez másképpen a Ryanair esetében sem, ahol szintén gyenge adatok jöttek ki, ugyanakkor az árfolyam emelkedett.

A Wizz Air friss adatai alapján: a novemberi utasforgalom közel 85 százalékkal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti számokhoz képest, 456 ezer utasuk volt a korábbi 2,97 millióhoz képest. A járatok kihasználtsága is jóval alacsonyabb volt év/év alapon 68,2 százalék a tavalyi 93 százalékhoz képest. Ez május óta a legalacsonyabb utasszám, vagyis a koronavírus-járvány első...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái