Előfizetői tartalom

Március óta nem volt ilyen magas az olaj ára, 50 dollár felett egy hordó

Portfolio
Az olajárak a kedvező koronavírus-vakcinával kapcsolatos hírek miatt indultak meg, nem régen a brit gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Pfizer és a BioNtech közös vakcináját, tegnap pedig Kanada is zöld utat adott neki és hamarosan jöhet az amerikai engedély is. Ez és a korábbi magas, 90 százalék feletti hatékonysággal kapcsolatos hírek győzhették meg a befektetőket, hogy a világgazdaság a legjobb úton halad a normalizálódás felé. Ez pedig felfelé hajtja az olajárakat is, hiszen a gazdasági kilábalással együtt jelentősen, és a vártnál hamarabb nőhet meg az olajkereslet is.

A Brent árfolyama november elején még 39 dollár volt, most pedig már 50 dollár felett áll hordónként, vagyis valamivel több mint egy hónap alatt közel 30 százalékot emelkedett az ára. Ma már 3,5 százalékot ralizott, bár idén még így is 24 százalékos mínuszban van. A WTI árfolyama pedig 47 dollár felett van, holott szintén november elején még csak 37 dollár volt hordónként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés