Előfizetői tartalom

Felturbóznák a Rábát, kilőttek a részvények

Portfolio
A mai kereskedésben szinte kilőttek a Rába részvényei, már közel 8 százalékot emelkedtek a papírok Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos reggeli nyilatkozatát követően, amiben a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a Rábával és a magyar hadiipar jövőjével kapcsolatban. Ennek alapján az látható, hogy a Rába alapvetően azért megy át igen komoly átszervezésen, hogy jobban tudjon fegyvert gyártani. A kormánybiztos azt is elmondta, hogy néhány éven belül Közép-Európa legmodernebb hadiiparát építenék ki.

Ezzel a Rába a legjobban teljesítő magyar részvény jelen pillanatban. Látható, hogy a mai teljesítménnyel a részvények egy szűkülő háromszögből is kitörtek felfelé, ami még december 7-én kezdődött el és így már 1 400 forint könyékén állnak a papírok. Idén már egyébként 24 százalékos pluszban vannak a részvények. Az is látható, hogy a mai emelkedés nagyjából...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái