Előfizetői tartalom

Kína arra használná az Alibaba-alapítóval való csörtét, hogy egymilliárd ember bizalmas adatait szerezze meg

Portfolio
Azt szeretnék elérni Kína felügyeleti szervei, hogy Jack Ma engedjen hozzáférést az Ant Group által tárolt bizalmas ügyféladatokhoz az állam szervezetei számára. Eddig ennek a kérésnek ellenállt a milliárdos, most viszont több büntetőeljárást is indított ellene a kommunista párt, melyekkel arra presszionálhatják, hogy tegyen eleget a korábbi kérésnek – írja a Wall Street Journal.

Jack Ma cégei, az Ant Group és az Alibaba azután kerültek a kínai hatóságok célkeresztjébe, hogy a milliárdos nyíltan kritizálta a kínai pénzügyi rendszert és annak szabályozását: Kapcsolódó cikkünk 2021. 01. 05. Egyszerűen köddé vált a világ egyik legbefolyásosabb techguruja - mi történhetett? Jack Ma az Anthez tartozó Alipayen keresztül rengeteg ügyféladatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés