masterplast_gyar
Üzlet

Itt van, hogy mit tervez a következő években a Masterplast

Portfolio
Megtartotta online befektetői konferenciáját a Masterplast, az eseményen az érdeklődők megismerhették a vállalat új stratégiáját, középtávú eredményvárakozásait és osztalékpolitikáját. A vállalat vezetése kifejezetten pozitív iparági környezettel számol mind az építőipari, mind az egészségipari szegmensben, amit a 2020-ban megerősödött pozícióira és új gyártási beruházásaira támaszkodva tervez kiaknázni a magyar gyártó. A közzétett tervek szerint az árbevétel folyamatos növekedést követően 2023-ban átlépheti a 200 millió eurót, ami több mint 25 millió euró EBITDA eredményt és 16 millió euró adózott eredményt hozhat a magyar vállalat számára. Ezzel az adózott nyereség a 2020-as szinthez képest több 2,5 szeresére nőhet.

A befektetői tájékoztatót a 2020-as év felelevenítésével kezdte meg Tibor Dávid a Masterplast elnöke. A magyar vállalat saját gyártására és szolgáltatásaira támaszkodva növelte piaci részesedését az építőipari szegmensben, miközben németországi akvizíciójával belépett a magasabb jövedelmezőségű egészségiparba is.

Az építőiparban és az egészségiparban is kifejezetten pozitív környezetet vár a következő években a Masterplast. A szigorodó energetikai követelmények, valamint az otthonteremtéshez és lakásfelújításhoz kapcsolódó állami ösztönzők várhatóan jelentős kereslet növekedést hoznak a hőszigetelő anyagokra és felújításokhoz kapcsolódó építőanyagokra. 

A GKI és a Masterplast legújabb kutatása alapján 14 éves csúcsra emelkedett a lakossági felújítási kedv.A következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, és korszerűsítési munkákat, ami 570 ezer otthon megújulását vetíti előre. A legerőteljesebb felújítási szándékról a családi házak lakói nyilatkoztak, ahol a háztartások csaknem 18 százaléka lehet érintett. A következő évtizedben európai szinten is tovább fejlődik az épületek hőszigetelésének piaca, amit a Masterplast a hőszigetelő termékkörének további fejlesztésével és újabb gyártási beruházásokkal tervez kiaknázni.

A koronavírus válság nyomán az egészségipar globálisan stratégiai jelentőségűvé erősödött és a következő 10 év egyik meghatározó gazdasági ágazata lehet. Ezért az egészségipari szektorban tartósan megnövekedett keresletre, a higiéniai textilek piacának bővülésére és az innovatív egészségipari textilek felhasználási körének tovább szélesedésére számít a menedzsment, ami a vírus visszaszorítása után sem csökkent számottevően. Az alapanyagok gyártásán túlmenően, késztermékekkel is meg kíván jelenni a magasabb nyereségtartalommal bíró egészségipari szegmensben a Masterplast. A vállalat teljes egészségipari tevékenységének nyeresége 2030-ra elérheti az építőipar szintjét.

A Masterplast célja, hogy az évtized végére európai szinten is jelentős hőszigetelőanyag gyártóként meghatározó szereplővé erősödjön a régió építőanyag iparában, mialatt dinamikusan fejlődő egészségipari gyártóként töltse be Magyarország egészségipari textília ellátásának stratégiai szerepét és megvesse lábát az európai piacon is.

A kedvező környezetben a Masterplast megerősödött piaci pozícióira és kiterjedt gyártói hátterére támaszkodva jelentős organikus növekedést érhet el alaptevékenységében, mialatt a magasabb jövedelmezőségű egészségipari üzletág is beindul és fejlődik.

Dinamikus bővülés mellett 2023-ra 202 millió eurós árbevétel elérését tervezi a társaság, 12,7 százalék mértékű, mintegy 25,6 millió euró összegű EBITDA és 7,9 százalék arányú, 16 millió euró összegű adózott eredmény termelése mellett.

masterplastelorejelzesek
Forrás: Masterplast, BÉT

A menedzsment megerősítette korábbi osztalék irányelvét és közzétette frissített előrejelzését is. A 2020-as évet követően a társaság 44 forintos osztalékot fizethet részvényenként, míg 2023-ra, évente 11 forintos lépcsőkben emelkedve érheti el a 77 forintot az egy részvényre kifizetett osztalék mértéke.

masterplastepsvarakozas2
Forrás: Masterplast, BÉT

A Masterplast árfolyama 0,8 százalékos pluszban áll a mai kereskedésben, az elmúlt egy évben több mint háromszorozott az árfolyam. A Masterplast a második legforgalmasabb papír ma a BÉT-en az OTP után.

Kereskedés MASTERPLAST-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
GettyImages-853538994 (2)
ikea
angela_merkel_shutter
bull
budapest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
GettyImages-853538994 (2)