Előfizetői tartalom

Zátonyra futott hajótársaságok: ezt a bizonyítványt biztos nem teszik ki a falra

Portfolio
A tavalyi év biztosan nem az lesz, amire szívesen emlékeznek majd vissza a hajótársaságok, a koronavírus miatti lezárások és korlátozások miatt szinte megszűnt minden bevételi forrása a cégeknek. A túlélés érdekében pedig rengeteg hitelt vettek fel, amit szépen lassan felégetnek, miközben tűkön ülve várják már a szebb jövőt, ám az adóssághalom a járvány után sem megy majd sehova. Szerencsére azért a csődtől sem kell egyelőre tartani, legalábbis a legnagyobbak esetében, de arra még biztosan várni kell egy ideig, hogy minden a régi legyen. Cikksorozatunkban megvizsgáljuk azokat a szektorokat, amelyeket a legsúlyosabban érintett a globális koronavírus-járvány és az azt követő lezárások.

Eltűnt egy magyar tőzsdényi érték Az alábbi grafikonon jól látható, hogy mekkora pusztítást végzett a hajózási társaságok piaci kapitalizációját tekintve a koronavírus-járvány. Mindent összevetve a hajózási iparág értékéből mintegy 30 milliárd dollárnyi érték tűnt el 2019 vége óta, vagyis nagyjából 40 százalékkal zsugorodott a piaci kapitalizáció. Némileg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái