Előfizetői tartalom

Amerikában sem tört ki a részvénypiaci jókedv

Portfolio
Az elmúlt napokban leginkább az iránykeresés volt a jellemző az európai és a tengerentúli indexeknél, az előző heti emelkedés jelentősen lelassult 2021 második hetére - úgy néz ki, a piacok már beárazták a demokrata „kék hullámot” az Egyesült Államokban, és az újabb koronavírus-törzsek megjelenése és az újabb lezárások miatt aggódhatnak a befektetők. Az ázsiai tőzsdéken ma többnyire rossz hangulatban telt a kereskedés, a piacnyitásban Európa vezető indexei is lejjebb kerültek. A délelőtti órákban sem javult a hangulat, a magyar tőzsde is lefordult a koradélutáni órákban. Többek között az európai koronavírus-helyzet romlásának köszönhetően negatív hangulatú piacnyitást láthattunk a tengerentúlon is. A visszafogott befektetői hangulat egész nap kitartott, és végül - ha a nagy európai tőzsdéktől elmaradó mértékben is - eséssel zártak a részvényindexek.

2021. január 15. 22:11 1% alatti eséssel zártak az amerikai tőzsdeindexek Joe Biden nyilvánosságra hozott élénkítő csomagja sem fordította meg az Európából érkező rossz hangulatot az amerikai részvénypiacokon. A Dow Jones index 0,6%-kal, az S&P 500 index 0,7%-kal esett, a technológiai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái